Connect with us

Hi, what are you looking for?

SSK:are i landslaget

Pastrnak matchens bästa spelare när Tjeckien föll

Tjeckien såg ut att gå mot vinst – men föll till slut mot Finland i kvartsfinalen i JVM. Men SSK:s David Pastrnak var ett av matchens stora glädjeämnen.

David Pastrnak och Radek Faksa.
David Pastrnak och Radek Faksa.

Tjeckien slog tillbaka Slovakien i gruppspelets sista omgång och lyckades på så vis undvika negativt kval.

I slutspelet väntade i dag Finland.

Finnarna tog  ledningen efter drygt tre minuters spel men Tjeckien replikerade och kvitterade till 1-1 bara två minuter senare genom Dominik Simon – assisterad av SSK:s David Pastrnak, som gjorde ett tufft jobb framför finnarnas mål och i allra högsta grad var inblandad i målet.

I den andra perioden gick Tjeckien ifrån till 1-2 genom Martin Prochazka, assisterad av Linköpings Jakub Vrana, och sedan till 1-3 genom store stjärnan Radek Faksa.

Vid ställningen 1-3 hade David Pastrnak en finfin möjlighet att utöka till 1-4 men den gången hamnade pucken i stolpen.

Och på Twitter hyllades SSK:s löfte.

David Pastrnak fortsatte att dominera i den andra perioden och hade flera bra lägen och genombrott och var ständigt ett hot framför det finska försvaret.

Finland reducerade till 2-3 mot slutet av den andra perioden. Och lyckades även göra 3-3 och 4-3 i den tredje och sista perioden, samt spiken i kistan genom 5-3 i öppen kasse.

Och Finland är därmed klara för semifinal.

David Pastrnak gjorde, förlusten till trots, helt klart en mycket, mycket bra match för tjeckerna. Han blev även vald till matchens bästa spelare i det tjeckiska laget.

Läs Uppdragsport.se:s intervju med David Pastrnak från pågående JVM.

4 kommentarer

4 kommentarer

  1. Profilbild

    Jouni Ruohonen

    2 januari, 2014 at 4:11 e m

    Hyvä Suomi

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Andreas Häggström

Segern i Umeå blev en oväntad festinbjudan till vad som komma skall den här veckan. Faller allt på plats kan SSK slå HV71 på...

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...