Connect with us
Pär Edblom. Här i Leksandströjan. Foto: SHL.se.
Pär Edblom. Här i Leksandströjan. Foto: SHL.se.

Nyheter

Pär Edblom är nu HELT klar för SSK

Och så var det – till slut – helt klart och officiellt: Pär Edblom ansluter till SSK från Leksand.
– Det känns grymt bra och det är skönt att det äntligen är klart, säger Edblom.

Det var i slutet av augusti som Uppdragsport.se kunde avslöja att SSK jagar Leksandscentern Pär Edblom.

Ett par dagar senare, i början av september, som framkom det även att SSK var den klubb som låg bäst till i kampen hans underskrift. Även klubbar som Rögle och Björklöven ska ha visat intressen.

Och nu – drygt tre veckor senare – är det signerat, klart och officiellt.

Det blir spel i SSK.

– Vi är mycket glada över att Pär Edblom väljer SSK i sin fortsatta hockeykarriär. Pär är en riktigt bra lagspelare och skicklig center som bidrar med hårt arbete över hela banan. Han är duktig på att hålla puck i anfallen och har en riktigt bra personlighet som gör att han kommer att komma in i laget på ett bra sätt. Edblom har med sig mycket rutin från HockeyAllsvenskan och även från många avgörande kvalseriematcher vilket kommer vara till stor nytta för oss i den resa vi gör, säger sportchef Per Nygårds.

Pär Edblom har valt nummer 15 – eftersom “det är samma år som vi går upp”.

– Det känns grymt bra och det är skönt att det äntligen är klart. Det verkar som att det är en riktigt bra moral i laget och jag tycker de visat en bra styrka i de första matcherna. SSK har absolut stora möjligheter att ta steget upp, man har en bra mix med spelare i bra ålder och killar som varit med ett tag. Att det blev SSK beror på att jag är övertygad om att klubben är ett lag för toppen och jag vill verkligen vara med och ta upp ett lag till SHL igen. För mig är högsta prioritet laget som sådant, och att det är laget som tillsammans ska ta steget upp och det kommer jag bidra med så mycket jag kan, säger Edblom.

29-årige Edblom har noterats för totalt 173 poäng (66+107) på 256 matcher i hockeyallsvenskan, samt 12 poäng (5+7) på 53 matcher i SHL.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter