Connect with us
SSK jublar. Foto: David Nilsson Hamne
SSK jublar. Foto: David Nilsson Hamne

Nyheter

Nu har två av SSK-spelarna hittat nya klubbar

Tobias Björklund och Oskar Carlsson fortsätter sina karriärer i den västra respektive södra hockeyettanserien.

– Det är förjäkla kul att vi lyckats fånga upp Tobias, det gör mig verkligen glad. Jag hade glädjen att jobba med honom i Björklöven och det är en otroligt konstruktiv back som alltid hittar lösningar i spelet med puck. Han är skicklig i powerplay och har utvecklat det defensiva spelet sedan sin juniortid.

Så lät det när SSK och Mats Waltin värvade backen Tobias Björklund, fostrad i Färjestad, från Björklöven inför förra säsongen.

Men tiden i SSK blev ingen succé och den i sammanhanget välmeriterade 21-åringen, som befunnit sig långt ner i hierarkin efter grundserien, och bitvis varit petad, var en av de spelare som fick lämna klubben efter kvalserien.

Nu står det klart att Björklund fortsätter karriären hos Mariestad i den västra hockeyettanserien, där han beskrivs som “den sista pusselbiten i lagbygget”.

– Tobias är en back med stor utvecklingspotential. Offensivt är han riktigt stark med bra blick för spelet och han kommer att tillföra spets till laget. Vi är mycket glada över att Tobias valde oss för sin fortsatta utveckling! säger Ronny Johansson från Mariestads sportgrupp.

Även Oskar Carlsson, som flyttades upp från SSK J20 inför förra säsongen men fick lämna klubben inför allettan, har hittat en ny klubb.

21-åringen forsätter karriären i Vimmerby i den södra hockeyettanserien.

– Oscar är en spännande spelartyp. Han tillför stabilitet och storlek i båda ändar av banan. Det ska bli väldigt intressant att följa honom hos oss. Vi är övertygade om att han står på tur för en stark utveckling under kommande säsong, säger Vimmerbys sportchef Daniel Stolt.

Övriga spelare som fick lämna SSK – Johan Lorraine, Pontus Engström, Daniel Andersson, Marcus Lundberg, Fredric Larsson, Paul Eriksson och Jonathan Iilahti – har inte hittat nya klubbar.

Av uppgifter på Facebook att döma verkar dock Paul Eriksson återvända till Ryssland.

Calle Brattenberger och Christofer Blid har sedan tidigare meddelat att de lägger skridskorna på hyllan.

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter