Connect with us
Per Nygårds.
Per Nygårds.

Nyheter

Nygårds: “De värvningarna är jag mest nöjd med”

Per Nygårds har byggt ett lovande lag inför den kommande säsongen. Nu avslöjar den avgående sportchefen vilka värvningar till SSK som han är mest nöjd med.

SSK:s avgående sportchef Per Nygårdssnart ny tränare för klubbens J18-lag – har en minst sagt tung säsong bakom sig.

Vilket också ledde till beslutet att hoppa av rollen som sportchef.

Det efter att han varit nära att bli utbränd.

– Jag tycker om jobbet och är i grunden en glad, pigg och positiv människa. Jag vill försöka vara det. Men jag har känt mig trött och neggig och inte haft den rätta energin. Just det här med att hela tiden känna att något måste göras, man har alltid jour. Jag måste få göra något annat, säger Nygårds i en färsk intervju med Länstidningen, och tillägger att jobbet går ut över det privata.

– Absolut. Även när man är hemma tänker man på jobbet.

I samma intervju ombeds Per Nygårds att lista de värvningar till SSK som han är mest nöjd med – hittills.

Och en ung tjeck kvalar in på listan.

– Det är en svår fråga, många har varit bra. Men Andreas Hjelm är en som jag värvade från bussen på väg från Ö-vik då han spelade i Norge. Pastrnak (David) en annan. Han har haft en fantastisk utveckling och rankas som en av de 25 bästa talangerna i världen. Ziga Jeglic är ännu än. Men den största talangen jag haft i SSK överhuvudtaget är Anze Kopitar. En fantastisk hockeyspelare som kan allt, säger Per Nygårds till Länstidningen.

Nu hoppas Per Nygårds, som är en erkänt duktig juniortränare, att han ska kunna ta fram nya talanger som kommer att bära S:et på bröstet i a-laget i framtiden.

– Det ska bli roligt att få jobba med och utveckla unga spelare. Jag tror att det rätt väg att gå för SSK i framtiden, förhoppningsvis kan kanske fem spelare från mitt kommande lag bli elitspelare. Det ser jag som klart möjligt, säger Nygårds till Länstidningen.

 

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter