Connect with us
SSK-spelare under träning. Foto: David Nilsson Hamne
SSK-spelare under träning. Foto: David Nilsson Hamne

Intervjuer

Nye SSK-backen Paul Eriksson: “Jag är en person med höga ambitioner”

SSK-fostrade backen Paul Eriksson är tillbaka i stan igen.
Och han vet vad han vill.
– Att spela upp moderklubben till hockeyallsvenskan, det skulle vara en enorm bedrift.

I tisdags blev det klart att backen Paul Eriksson, efter två veckors provspel, får ett kontrakt som gäller 1+1 år med SSK.

–  Paul har varit här i två veckor nu och har visat att han har en fin potential till att utveckla sig till en skicklig back. Jag tycker att han visat upp sig på ett bra sätt och det ska bli intressant att följa Pauls fortsatta utveckling, sa tränare Mats Waltin i ett pressmeddelande.

Paul Eriksson själv har målet klart för sig – och har redan fattat tycke för Mats Waltins målsättning.

– Jag vill ta en tröja i SSK. Att spela upp moderklubben till hockeyallsvenskan, det skulle vara en enorm bedrift. Jag är en person med höga ambitioner och indikationen som jag har fått från Mats Waltin gör det hela mer intressant för mig, säger Paul Eriksson till Uppdragsport.se

Hur kom det sig att du hamnade i SSK igen?

– Jag valde att komma “hem” (till Sverige) eftersom att de ryska lag som var intresserade inte fick ta in fler utlänningar. Men när jag kom i kontakt med Mats Waltin kändes det riktigt bra.

De senaste åren har onekligen varit en speciell resa för Paul Eriksson.

Många turer, många olika ligor.

Sedan han lämnade SSK har 24-åringen spelat i division 1, elitserien, finska andraligan, finska tredjeligan, östeuropeiska juniorligan MHL, ryska andra- och tredjeligan, och nu senast i Kazakstan.

Hur skulle du beskriva tiden i Kazakstan?

–  Det påminner mycket om Ryssland. Ryska är det officiella språket vilket har underlättat för mig då jag pratar ryska. Landet i sig har en rik kultur och jag har lärt känna enormt trevliga människor. Både ryssar och kazaker är väldigt sociala och hjälpsamma, vilket har underlättat när jag har varit borta från familj och vänner. Sedan att Astana, huvudstaden, är ett litet mini-Dubai… det har varit ett häftigt ställe att besöka. Klimatet var en omställning när somrarna var 30+, och vintrarna -30. Men som sagt: Fyra enormt roliga år.

Är det något du ångrar?

– Jag säger som Robert Gustafsson i filmen “100-åringen…”: “Ångra ingenting så länge du inte har en tidsmaskin”. Skämt åsido, det har varit en resa som jag definitivt inte ångrar.

Har du spelat med någon i dagens SSK tidigare?

– Några enstaka sedan juniortiden. Fredric Weigel spelade jag tillsammmans med i Djurgården J18. Sedan har man mött Gävle-grabbarna Thegel och Sahlin x antal gånger genom J18 och J20.

 

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Intervjuer