Connect with us

Artiklar

Nu ska Robin Press etablera sig på seniornivå

Backen Robin Press ser fram emot sin andra seniorsäsong, som även den spenderas med S:et på magen.
Och den offensive 18-åringen är väl medveten om vad han behöver slipa på – det defensiva.
– Men det är något jag jobbar på tillsammans med Anders (Sörensen) hela tiden, och det blir bättre, säger Press till Uppdragsport.se.

Nio matcher på seniornivå och bara 17 år gammal, då slog sportchef Per Nygårds till – och gav Robin Press ett a-lagskontrakt.

Ett beslut som fick många att höja på ögonbrynen men efter en säsong, som främst tillbringats i a-laget, står det klart: 18-årige Press är full av offensiv talang.

Vad som däremot inte riktigt har fungerat är det defensiva spelet, som har fått sättas på hårt prov under hans första riktiga seniorsäsong.

– Ja, så är det. Framför allt måste jag börja röra på fötterna mer och hela tiden vara aktiv i försvarsspelet. Jag måste även börja gå mer på kropp och spela mer fysiskt. Men det är något jag jobbar på tillsammans med Anders (Sörensen) hela tiden, och det blir bättre. Det kommer! säger Robin Press till Uppdragsport.se.

Du kom till SSK från Almtuna. Vad fick dig att ta beslutet att byta klubb?

– SSK kändes som en bättre förening överlag, allting är proffsigare här. Dessutom kändes det som en stor möjlighet att få chansen att spela i a-laget i allsvenskan, men inte bara det, man har även ett bra J20 lag i SuperElit. Det kändes som ett steg i rätt riktning för karriären, helt enkelt.

Säsongen i SSK gick som man hade kunnat hoppas.

Press gavs chansen att känna på hockeyallsvenskan och fick spela många matcher i a-laget. Även om speltiden i viss mån har varit begränsad lyckades han skjuta två mål från sin backplats.

Du varvade mellan J20 och a-laget. Hur tyckte du säsongen i SSK gick?

– Jag tyckte den gick bra. Lite tråkigt slut för J20, vi kunde absolut ha gått längre men vi hade oflyt mot Frölunda. Tråkigt slut också i a-laget, vi började kvalserien trevande och kom aldrig riktigt igång. Men överlag var det en bra säsong, absolut.

Har du haft någon diskussion med Strömwall eller Nygårds om var du ska spela? J20 eller a-laget?

– Från början var det ju a-laget som var tanken, det är det i år också. Men det gäller att spela bra för att ta en tröja, så är det. Det är väl det som är upplägget, tror jag.

Du har tidigare spelat en hel del forward, men idag är du back. Hur ser du på möjligheten till omskolning?

– Som du säger, jag spelade på många olika positioner förra säsongen. Men när jag kom till Södertälje var jag tydligt med att det var back jag ville spela, att det var det jag ville satsa på, och det kommer jag fortsätta göra.

Vad är dina tankar kring lagbygget? Kan Nygårds få ihop ett bra lag?

– Ja, det tror jag absolut! Det är ju inte klart med alla spelare ännu, och det är några som har lämnat nu på sistone, men vi får se vad vi värvar nu i början. Även om vi började serien dåligt bevisade vi att vi är ett riktigt bra lag, och jag tror vi kan bli minst lika bra nästa säsong, absolut!

Vad är ditt personliga mål?

– Det är först och främst att ta en ordinarie plats i A-laget, sen får vi se. Men mitt huvudmål är att etablera mig inom seniorhockeyn, så är det, avslutar Robin Press.

Mauri Hermundsson är skribent på Uppdragsport.se. Till vardags arbetar han som journalist. Säsongskort på K.

4 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Artiklar