Connect with us
Lukas Haudum i landslaget.

J18 & J20

Nu kliver SSK-talangen in i hockey-VM

Jo då, det finns all anledning att följa hockey-VM division 1A som drar igång under lördagen.

Under lördagen drar hockey-VM division 1A, det som tidigare har kallats för “b-VM”, i gång i Polen.

Och på plats finns SSK-junioren Lukas Haudum, 18, som den senaste veckan gjort senior- och a-landslagsdebut under Österrikes förberedande VM-läger. Och han blev målskytt direkt – se målet nedan.

Haudum klarade gallringen och finns med i den anmälda roster som skickats till internationella ishockeyförbundet. Med i truppen finns också Malmös nye center Konstantin Komarek och Brynäs målvakt Bernhard Starkbaum.

osterrike

Uppdragsport.se kommer att följa Lukas Haudums framfart under hockey-VM och rapportera om det under turneringens gång.

Även SSK-junioren Nik Simsic, 19, har varit aktuell för spel i hockey-VM men slovenen sållades bort inför den slutgiltiga truppen, trots poängsuccé under träningsmatcherna inför turneringen. Vilket även var Simsics första matcher på senior- och a-landslagsnivå.

Såväl Haudum som Simsic är två spelare som SSK vill behålla inom föreningen.

– Jag vill väldigt gärna stanna i SSK, och jag ska diskutera det närmare med klubben när jag kommer hem till Sverige igen, sa Simsic till Uppdragsport.se dagen efter sin a-landslagsdebut.

Något a-lagskontrakt är dock inte aktuellt, enligt Mats Waltin, utan tanken är att de ska spela med J20-laget och täcka upp vid skador.

–Det har inte varit aktuellt att erbjuda dem A-kontrakt nu, utan det jag har menat är att de fyra spelarna är särskilt intressanta för framtiden. Men de är inte aktuella för att gå in i A-truppen just nu, säger Waltin till Länstidningen.

Det innebär att SSK kan tappa sina två stortalanger från J20-laget. Båda två lär kunna få seniorkontrakt i något annat lag, alternativt utomlands eller i sina respektive hemländer.

–Jag har inte pratat med dem ännu om det här, men jag har väl känt signaler av att de kanske har andra planer och vill få ett A-kontrakt redan nu med någon klubb. Det vore synd om de hade så bråttom, säger Waltin till Länstidningen.

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne J18 & J20