Connect with us

Hi, what are you looking for?

J18 & J20

Nu kliver SSK-talangen in i hockey-VM

Jo då, det finns all anledning att följa hockey-VM division 1A som drar igång under lördagen.

Lukas Haudum i landslaget.

Under lördagen drar hockey-VM division 1A, det som tidigare har kallats för ”b-VM”, i gång i Polen.

Och på plats finns SSK-junioren Lukas Haudum, 18, som den senaste veckan gjort senior- och a-landslagsdebut under Österrikes förberedande VM-läger. Och han blev målskytt direkt – se målet nedan.

Haudum klarade gallringen och finns med i den anmälda roster som skickats till internationella ishockeyförbundet. Med i truppen finns också Malmös nye center Konstantin Komarek och Brynäs målvakt Bernhard Starkbaum.

osterrike

Uppdragsport.se kommer att följa Lukas Haudums framfart under hockey-VM och rapportera om det under turneringens gång.

Även SSK-junioren Nik Simsic, 19, har varit aktuell för spel i hockey-VM men slovenen sållades bort inför den slutgiltiga truppen, trots poängsuccé under träningsmatcherna inför turneringen. Vilket även var Simsics första matcher på senior- och a-landslagsnivå.

Såväl Haudum som Simsic är två spelare som SSK vill behålla inom föreningen.

– Jag vill väldigt gärna stanna i SSK, och jag ska diskutera det närmare med klubben när jag kommer hem till Sverige igen, sa Simsic till Uppdragsport.se dagen efter sin a-landslagsdebut.

Något a-lagskontrakt är dock inte aktuellt, enligt Mats Waltin, utan tanken är att de ska spela med J20-laget och täcka upp vid skador.

–Det har inte varit aktuellt att erbjuda dem A-kontrakt nu, utan det jag har menat är att de fyra spelarna är särskilt intressanta för framtiden. Men de är inte aktuella för att gå in i A-truppen just nu, säger Waltin till Länstidningen.

Det innebär att SSK kan tappa sina två stortalanger från J20-laget. Båda två lär kunna få seniorkontrakt i något annat lag, alternativt utomlands eller i sina respektive hemländer.

–Jag har inte pratat med dem ännu om det här, men jag har väl känt signaler av att de kanske har andra planer och vill få ett A-kontrakt redan nu med någon klubb. Det vore synd om de hade så bråttom, säger Waltin till Länstidningen.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.