Connect with us
Niklas Lundström i AIK-mundering.
Niklas Lundström i AIK-mundering.

Nyheter

Niklas Lundström siktar mot NHL

Det blev allt annat än succé för Niklas Lundström i SSK förra säsongen. Till slut fick han packa ihop och återvända till AIK. Nu berättar Lundström att han aldrig riktigt trivdes i SSK.

SSK lånade målvakten Niklas Lundström från AIK inför förra säsongen.

Men tiden i klubben blev inte som tänkt.

Laget gick dåligt – och Lundström var ojämn i målet. Även om han hade förstaspaden i SSK var och är han inte riktigt nöjd med sin insats.

– Säsongen var upp och ner, helt klart, och jag lärde mig mycket det här året. Framförallt att hantera svåra och jobbiga situationer. Som du sa gick det stundtals ändå bra när jag spelade. Fast vi som lag spelade inte så bra hela tiden, säger Niklas Lundström i en intervju med Hockeysverige.se, och tillägger:

– Man kan väl säga att det var en lärorik säsong där jag fått lära mig att hantera olika situationer.

I samma intervju berättar Niklas Lundström att han aldrig trivdes i SSK.

Men varför?

– Jag vet faktiskt inte. Det är ganska svårt att svara på den frågan eftersom det handlar om många småsaker som gjorde att jag inte trivdes.

Nu tar Lundström ny fart i Nordamerika.

Planen är att han ska spela i AHL med Chicago Wolves.

– Det känns som Chicago Wolves är ett bra ställe att vara på utifrån vad jag har hört från andra.

Men målet är att, till slut, ta en plats i St. Louis Blues.

– Mycket kan hända och det går fort i hockey. Självklart är det vad jag strävar efter, men jag kommer köra på även om jag får jobba några år underifrån och uppåt. Det är jag inställd på också, säger Lundström till Hockeysverige.se.

Niklas Lundström befinner sig just nu på ett träningsläger i Norrtälje tillsammans med SSK:s målvaktstränare Janne Öhman, bland annat. Med där är även tidigare SSK-målvakten tillika NHL-målvakten Jonas Enroth.

– Jag har kollat på Jhonas jättemycket just den här veckan. Han har varit ganska många år i ligan nu och har fått bra med rutin och läser spelet väldigt bra, säger Lundström till Hockeysverige.se.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter