Connect with us

Hi, what are you looking for?

J18 & J20

Nik Simsic om när han kom till SSK som 14-åring: ”Vi fick en chock”

SSK:s 19-årige talang Nik Simsic berättar mer om att spela med a-landslaget, den första tiden i Södertälje och framtiden.

Nik Simsic i landslagströjan.
Nik Simsic i landslagströjan.

Nik Simsic befinner sig just nu på träningsläger med Sloveniens a-landslag, och den senaste veckan har SSK-löftet gjort såväl senior- som a-landslagsdebut.

Det har hittills blivit tre poäng, 0+3, på två träningsmatcher för 19-åringen som just nu är högaktuell för att även ingå i den slutgiltiga trupp som skickas till hockey-VM.

Och i hemlandet pratar man nu mer och mer om Simsic, som lyfts fram som en av Sloveniens stora framtidslöfte jämte bland annat 17-årige Jan Drozg i Leksand.

Själv är Simsic förvånad över att ha tagit plats i a-landslaget.

– Jag blev lite förvånad, men är medveten om att jag blev inbjuden på grund av det stora antalet skador. Men jag ska försöka göra så mycket som möjligt av det, säger Simsic i en intervju med slovenska nyhetssajten SiOL.net, och fortsätter:

– Det är en superupplevelse att få träna med namn som Ticar, Urbas, Jeglic, Pance…

I samma intervju berättar Simsic om när han först kom till Sverige som 14-åring. Han anlände till Södertälje i sällskap av sin pappa, Luka Simsic, tidigare slovensk landslagsmålvakt. Att det var klubben som landets största stjärna, Anze Kopitar, slog igenom i var förstås stort.

– Jag tränade en vecka i Sverige, de var nöjda med mitt spel och undrade om jag ville bli kvar. För mig och familjen var det en stor chock för vi var ju bara där för att ”kolla läget”, vi förväntade oss inte att jag verkligen skulle spela där nästa år, säger Simsic till slovenska nyhetssajten SiOL.net.

Men så blev det alltså.

Från ett liv med familjen skulle han plötsligt bo ensam i Sverige som 15-åring – och sedermera bli assisterande lagkapten i J20-laget.

– Jag lärde mig en hel del, inte bara hockeymässigt, utan också om livet. Innan var jag van vid att maten var färdig när jag kom hem, nu var jag tvungen att laga allt själv. Jag fick växa upp och bli mer ansvarig, säger Simsic, vars mamma ofta kommer på besök till Sverige, till slovenska nyhetssajten SiOL.net.

Nik Simsic i landslagströjan.

Nik Simsic i landslagströjan.

Nik Simsic har representerat SSK på U16-, J18-, och J20-nivå. Den gångna säsongen noterades han för 38 poäng (16+22) på 43 matcher i J20 SuperElit, bäst i laget.

Nik Simsic finns med på tränare Mats Waltins lista över spelare som han vill plocka upp från J20-laget inför nästa säsong.

Och Sismic har tidigare sagt till Uppdragsport.se att han vill stanna i SSK och att han ska prata mer med klubben när han har kommit hem till Sverige igen.

– För närvarande är vi i kontakt med klubben via en agent, men när det gäller kontraktet får vi prata när jag kommer tillbaka. Det ideala nästa år skulle vara att spela med seniorlaget, som nu ligger i hockeyallsvenskan, och sedan långsamt klättra uppåt.

– Min önskan är att stanna kvar i Sverige, säger Simsic till slovenska nyhetssajten SiOL.net

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Spelarkollen

Filip Gustavsson har inlett rookiesäsongen i NHL strålande.

Facebook

Senaste nytt

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.

J18 & J20

Albert Sjöberg siktade på att ta en plats i a-laget. Det blev a-lagsdebut – och nu även förmodad landslagsdebut.

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...