Connect with us

Nyheter

Nielsen hemma från NHL-campen – vill ta nästa steg i karriären

Jonatan Nielsen lämnade SSK och laddar nu för en säsong hos konkurrenten Troja Ljungby. Men förra veckan spenderade Nielsen hos Florida Panthers.

Duktige Linköpingsbacken Jonatan Nielsen kom på lån från “hatklubben” Linköping och spenderade större delen av säsongen 2012/2013 i SSK. Nielsen kom och gick tre gånger mellan oktober och december, och verkade verkligen trivas, för att sedan vara med och avsluta säsongen i Södertälje. Totalt blev det 8 poäng (4+4) på 28 grundseriematcher, samt 10 matcher i kvalserien.

Efter kvalseriedebaclet återvände den reslige 19-åringen till Linköping – för att sedan lånas ut till SSK-konkurrenten Troja Ljungby inför den kommande säsongen.

Nielsen är nyss hemkommen från USA där han har deltagit på Florida Panthers årliga prospects camp. Och det för andra året i rad. Nielsen visste därför vad som krävdes av honom – och det fanns ingen tid till vila efter säsongen. I stället har Nielsen tränat två ispass i veckan med Linköping för att vara i så pass bra form som möjligt.

– Det går inte att komma dit efter att man varit ledig två veckor innan, du måste vara beredd på att åka dit och köra. Tar du ledigt 2-3 veckor efter säsongen och sedan bara legat och solat innan du åker över så är det kanske inte så bra och antagligen är du inte så pigg då heller, säger Nielsen till Hockeysverige.se.

Backcoach under campen var ingen mindre än Bryan McCabe. En back med 1135 NHL-matcher i sitt cv.

– Vi har ju haft en del specialträning för backar och Bryan McCabe har varit med då. När jag säger specialträning menar jag inte att vi bara står och kör vi backar. Däremot körde vi mycket två mot ettor och tre mot tvåor. Direkt efter att man kört fick man åka till McCabe. Han berättade då vad han tyckte om det och vad man ska tänka på och lite sådana saker, säger Nielsen.

Och visst var det värdefullt att ha med sig McCabe ute på isen.

– Ja, det är klart att det är. Det är jättebra tips och speciellt eftersom han spelat så pass många år där borta. Han kan ju en del så det gäller att lyssna och ta till sig så mycket man kan.

För Jonatan Nielsen väntar nu en kortare semester innan han drar igång säsongen i Troja.

Varför det inte blev någon fortsättning i Södertälje förtäljer inte historien men nu hoppas Nielsen göra en bra säsong i Troja för att sedan ta ett steg vidare i karriären.

– Just nu kan jag inte få så mycket speltid i Linköping och då passar det bra att jag får den speltiden i en division längre ner. Är du i SHL men inte får spela så utvecklas du ju ändå inte. Klart att det är till SHL jag strävar, men jag tar det lite som det kommer. Jag spelar i Ljungby nästa år och förhoppningsvis får jag mycket istid och med det ta nästa steg i karriären. Trots allt är det vad jag siktar på, säger Nielsen till Hockeysverige.se.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

1 kommentar

1 Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter