Connect with us
Mario Trabucco. Foto: Richard Himberg.
Mario Trabucco. Foto: Richard Himberg.

Nyheter

Möjlig debut för Trabucco mot Asplöven

Långtidsskadade Mario Trabucco gick nyligen på is – och verkar redan vara nära matchspel. Vill det sig väl spelar han redan till helgen, mot Asplöven.

Han värvades som en spetsspelare från tyska toppdivisionen DEL.

Men än så länge har Mario Trabucco, utöver inledningen på försäsongen, inte fått visa upp sig. En skada har hittills hållit kanadensaren utanför seriespelet.

Nu är han emellertid på väg tillbaka.

Läget beskrivs som “hyfsat”.

– Hyfsat, faktiskt! Han kanske kan vara med till på lördag. Jag vågar inte lova för mycket men i helgen eller någon gång under nästa vecka ska han vara tillbaka, säger sportchefen och nytutnämnde assisterande tränaren Per Nygårds till Uppdragsport.se.

Så med lite tur gör han hemmadebut mot Asplöven?

– Ja, om det vill sig väl. Jag kan egentligen inte svara på den frågan helt, det är läkarna som kan säga när Mario är redo för spel efter tester. Han måste vara hundraprocentig och kunna stå emot så vi inte får ett återfall där, säger Nygårds, som ställer stort hopp till Trabucco.

– Jag har en tro och förhoppning att Mario Trabucco, som bara spelat en match, kan bli den puckskickliga spelare detta lag skulle må bra utav. Både i fem mot fem och power play.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

2 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter