Connect with us
William Nylander draftades av Toronto Maple Leafs
William Nylander draftades av Toronto Maple Leafs

Nyheter

Modo tar åt sig äran för Nylanders NHL-draft

Var det Modo som banade väg för William Nylanders resa in i NHL-hockeyn? Ja, om man får tro klubbens general manager Per Svartvadet är det så.
– Det visar att vi jobbar bra med vår förädling av talang, säger Svartvadet efter att Nylander draftats som åttonde spelare totalt.

William Nylander kom till SSK från SDE Hockey som 15-åring mot slutet av säsongen 2011/2012. Under resterande del av den säsongen noterades Nylander för 7 poäng (3+4) på 3 matcher med U16-laget, 12 poäng (7+5) på 9 matcher med J18-laget och 9 poäng (1+8) på 12 matcher med J20-laget.

Säsongen efter kom den då 16-årige William Nylander att göra debut i a-laget – och han noterades då för fina 6 poäng (4+2) på 8 matcher i hockeyallsvenskans grundserie, och ytterligare 3 poäng (2+1) på 10 matcher i kvalserien till SHL. Samma säsong noterades Nylander även för hela 43 poäng (15+28) på 27 matcher med J20-laget.

Inför förra säsongen flyttade emellertid William Nylander till först Rögle, och sedan vidare till Modo.

Men det blev, efter många turer, även en comeback i SSK – och då noterades 17-åringen för hela 19 poäng (11+8) på totalt 17 matcher i hockeyallsvenskan.

Totalt har det blivit 87 matcher i SSK–tröjan – och totalt 102 poäng – fördelat på U16 (3 matcher), J18 (10 matcher), J20 (39 matcher) och a-laget (35 matcher) sedan ankomsten i januari 2012.

Förra helgen kom belöningen: William Nylander draftades i första rundan, som totalt åttonde spelare, av Toronto Maple Leafs.

– Jag kommer inte att bli förvånad om han spelar i Toronto redan nästa säsong, sa Torontos general manager Dave Nonis direkt efter valet av Nylander.

Även på hemmaplan har William Nylanders draftkväll varit en snackis.

På Modos hemsida tar till exempel klubbens nye general manager, Per Svartvadet, på sig hela äran för Williams fina utveckling.

– Att båda två (William Nylander och Adrian Kempe, red. anm.) går så tidigt är ett fint kvitto på att vi som organisation gör ett fint jobb, säger Per Svartvadet till Modos hemsida, och fortsätter:

– Det är fantastiskt kul för både oss som klubb och killarna själva att de valdes tidigt. Det visar att vi jobbar bra med vår förädling av talang.

Och det efter mer eller mindre en halv säsong – och totalt 36 matcher, fördelade på J18 (4 matcher), J20 (8 matcher) och a-laget (24 matcher) i Modo.

Imponerande.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

6 kommentarer

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter