Connect with us

Nyheter

Mike Bergin klar för ny klubb

Det blev ingen fortsättning i SSK för hårdföre backen Mike Bergin. Nu återvänder han till Nordamerika.

Mike Bergin kom till SSK från collegeligan NCAA inför säsongen 2012/2013 och har under sina två säsonger i klubben blivit en hyfsad publikfavorit, lagets polis, känd för att håna, häckla och bråka med motståndarna. Samtidigt som han var en okej passningsläggare.

Något som givetvis uppskattas i supporterleden.

Ja, vi minns till exempel när han slog Björklövens Linus Boström blodig – och efteråt hyllades av dåvarande tränaren Andreas Johansson.

– Jag såg att målvakten var i bekymmer. Och tumregeln är att ingen får röra målvakten. Så jag åkte dit och lät honom förstå att det inte var okej, sa Bergin efter matchen.

Men efter lagets fiaskosäsong i fjol stod det tidigt klart att kanadensaren inte fortsätter i SSK. Och de senaste dagarna har Bergin – som draftades av Dallas Stars 2008 – gjort klart med en ny klubb.

26-åringen spelar nästkommande säsong i Orlando Solar Bears som håller till i farmarligan ECHL, två snäpp under NHL. Orlando Solar Bears samarbetsklubbar innefattar Minnesota Wild (NHL), Toronto Maple Leafs (NHL), Iowa Wild (AHL) och Toronto Marlies (AHL).

Uppdragsport.se vill tacka Mike Bergin för hans hjärta och hårdföra spel på isen.

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter