Connect with us
Mikael Samuelsson i Detroits tröja.
Mikael Samuelsson i Detroits tröja.

SSK:are i NHL

Mikael Samuelsson om varför han nobbade SSK

”Det finns nästan ingen klubbkänsla kvar inom toppidrotten”. I en lång intervju med SVT berättar Mikael Samuelsson om beslutet att välja Djurgården – och nobba SSK.

Inför årets säsong valde Mikael Samuelsson att lämna NHL och Nordamerika och i stället återvända till svensk ishockey.

Men i stället för att återvända till klubben som fostrade honom, och den klubb som han har sommartränat med, SSK, valde Samuelsson att flytta till – Djurgården. Där bästa kompisen Joakim Eriksson återfinns.

Nu berättar han om varför.

– Jag är ego på det sättet. Jag vill spela så högt upp i seriesystemet som det bara går. Och tyvärr alltså, SSK, spelar just nu i Allsvenskan och det var inte intressant, säger Samuelsson i en intervju med SVT.

Att SSK har en uttalad satsning på att ta steget upp till SHL spelar ingen roll. Men han kan förstå om hans beslut rör upp känslor i supporterledet.

– Jag förstår att folk blir besvikna, det kanske jag också skulle ha blivit i deras kläder, säger Samuelsson om de besvikna SSK-supportrarna.

Det här med att ”betala tillbaka” är ingenting som Samuelsson lägger något större värde i.

– Det finns nästan ingen klubbkänsla kvar inom toppidrotten. I alla fall inte därifrån jag kommer här närmast. Man är en handelsvara och det gäller att göra det som känns bäst för en själv, säger Samuelsson till SVT.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne SSK:are i NHL