Connect with us

Nyheter

Michael Nylander: “Jag fick inte ens frågan av SSK”

I en färsk intervju med Kvällsposten ger Michael Nylander sin bild av hur och varför han och sonen lämnade SSK.

– Det är absolut inga konstigheter och vi har inte tagit något kryphål för att kunna lämna Södertälje, säger Michael Nylander.

Cirkus Nylander har turnerat flitigt under våren och sommaren.

Men nu har den stannat till i Ängelholm, där far och son ska spela tillsammans. Pappa Michael via kontrakt, sonen William via utlåning från Modo.

I en intervju med Kvällsposten säger nu Michael Nylander att William hade en önskan om att fortsätta i SSK – men att man aldrig fick frågan.

– William hade en önskan om att vi skulle fortsätta spela tillsammans, men det var aldrig aktuellt från Södertäljes sida, säger Michael Nylander, och fortsätter:

– Det var i alla fall inte jag som ville ha mycket pengar för att spela, jag fick inte ens frågan. Men det känns helt okej att de aldrig blev aktuellt, då är det bara att söka andra vägar.

– William valde då att utnyttja den klausul som gav honom möjlighet att bryta med SSK för att gå till en klubb i SHL. En klausul som många andra spelare har använts sig av. En klausul som Södertälje dessutom godkänt, när vi skrev under avtalet.

– Det är absolut inga konstigheter och vi har inte tagit något kryphål för att kunna lämna Södertälje.

I samma intervju säger Michael Nylander att han inte har något ont öga gentemot SSK. Han passar dessutom på att hylla supportrarna.

– Vi är väldigt tacksamma för att Södertälje gjorde det möjligt att vi fick spela tillsammans i våras. Det var också hur kul som helst att lira för Södertälje. Fansen var fantastiska, även om det bara var 2 500 i hallen så hördes det som fullsatt.

11 kommentarer

11 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter