Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Michael Nylander: ”Jag fick inte ens frågan av SSK”

I en färsk intervju med Kvällsposten ger Michael Nylander sin bild av hur och varför han och sonen lämnade SSK.

– Det är absolut inga konstigheter och vi har inte tagit något kryphål för att kunna lämna Södertälje, säger Michael Nylander.

I en färsk intervju med Kvällsposten ger Michael Nylander sin bild av hur och varför han och sonen lämnade SSK.<BR> – Det är absolut inga konstigheter och vi har inte tagit något kryphål för att kunna lämna Södertälje, säger Michael Nylander.

Cirkus Nylander har turnerat flitigt under våren och sommaren.

Men nu har den stannat till i Ängelholm, där far och son ska spela tillsammans. Pappa Michael via kontrakt, sonen William via utlåning från Modo.

I en intervju med Kvällsposten säger nu Michael Nylander att William hade en önskan om att fortsätta i SSK – men att man aldrig fick frågan.

– William hade en önskan om att vi skulle fortsätta spela tillsammans, men det var aldrig aktuellt från Södertäljes sida, säger Michael Nylander, och fortsätter:

– Det var i alla fall inte jag som ville ha mycket pengar för att spela, jag fick inte ens frågan. Men det känns helt okej att de aldrig blev aktuellt, då är det bara att söka andra vägar.

– William valde då att utnyttja den klausul som gav honom möjlighet att bryta med SSK för att gå till en klubb i SHL. En klausul som många andra spelare har använts sig av. En klausul som Södertälje dessutom godkänt, när vi skrev under avtalet.

– Det är absolut inga konstigheter och vi har inte tagit något kryphål för att kunna lämna Södertälje.

I samma intervju säger Michael Nylander att han inte har något ont öga gentemot SSK. Han passar dessutom på att hylla supportrarna.

– Vi är väldigt tacksamma för att Södertälje gjorde det möjligt att vi fick spela tillsammans i våras. Det var också hur kul som helst att lira för Södertälje. Fansen var fantastiska, även om det bara var 2 500 i hallen så hördes det som fullsatt.

11 kommentarer

11 kommentarer

 1. Profilbild

  Oscar Axelsson

  10 augusti, 2013 at 9:37 f m

  Ibland är det inte svårare än så. Eller?

 2. Profilbild

  Jukka Siipola

  10 augusti, 2013 at 9:44 f m

  Nä vad fan tror han. Mjölksyra i benen på uppvärmning och åker runt i cirklar. Lägg grickerna på hyllan gamle gubbe.

 3. Profilbild

  Patrik Gunnlev

  10 augusti, 2013 at 9:50 f m

  Bra de trötta gubbar kan vi va utan :)

 4. Profilbild

  Anders

  10 augusti, 2013 at 2:11 e m

  Om det nu inte var något problem varför var advokater inkopplade från båda parter?

 5. Profilbild

  thomas2barnsfar

  10 augusti, 2013 at 3:18 e m

  och varför skulle SSK fråga William om han ville fortsätta i ssk när han hade ett kontrakt? då känns ju den frågan ganska meningslös eller? den frågan ställer man väll när kontraktet är på g att ta slut..

 6. Profilbild

  Matte

  12 augusti, 2013 at 2:35 e m

  Jag tycker nästan lite synd om Rögle Bandyklubb !
  De kommer att få känna på samma starstruck känsla som oss SSK supportrar gjorde en tredjedels säsong, sedan när något intressantare dyker upp så drar Sr. Undrar vad det finns för klausuler skrivna denna gången, AHL, Tyskland, Schweiz, Finland, Norge eller kanske NHL som han envist trånar efter likt en avdankad överviktig amerikansk tungviktsboxare i 40 års åldern. Showen drar vidare söder ut.

 7. Profilbild

  Palle

  15 augusti, 2013 at 12:36 f m

  Det var pappan som inte fick frågan och William ville spela med sin pappa. synd bara att han troligen förstör mer för honom en underlättar. Michael var inte bra i ssk eller vissa moment såg man ju rutinen men så fort han inte fick spela med sonen gick det å h-vete, passar inte håller i pucken för mycket åker i 2km/h när det e dags att byta! William hade jag gärna sett i ssk tröjan i år också men pappa nej TACK!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Facebook

Senaste nytt

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....