Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Mats Waltin: ”Vårt mål är att vi ska hänga kvar i hockeyallsvenskan”

Mats Waltin pratar nu om målsättningen inför återkomsten i elithockeyn. Och om hur man ska tackla det faktum att man är nykomlingar. SSK:s tränare är tydlig med man fortsättningsvis ska ta små steg i taget mot det förmodade, slutgiltiga målet: SHL.

Mats Waltin. Foto: David Nilsson Hamne
Mats Waltin. Foto: David Nilsson Hamne

Om drygt en vecka inleder SSK sin återkomst i hockeyallsvenskan, och fortsätter därmed resan tillbaka till det absoluta finrummet: Elitserien. Eller SHL som det numera heter.

SSK är nykomlingar i hockeyallsvenskan efter sejouren i hockeyettan och den som förutsätter att klubben ska slåss om topplaceringar lär bli missnöjd.

Mats Waltin har en målsättning:

– Målsättningen är att vi ska klamra oss kvar. Det är det absolut viktigaste. Det räcker att säga så, vi är ändå nykomlingar, säger Waltin i en ny intervju med Hockeyallsvenskan.se.

Det blir en tuff säsong, helt enkelt.

Och det är andra tongångar jämfört med förra säsongen i hockeyallsvenskan, då man åkte ur.

– Ja, det är det, men jag tycker det är viktigt att vi tar det därifrån. Vi har ett jobb att göra. Det är lätt att basunera ut saker men man måste kunna stå för dem också. Vi vet att det här blir en tuff säsong för oss, säger Waltin.

I samma intervju hyllar Waltin fansens stöd under säsongen i hockeyettan.

Och SSK:s tränare hoppas att stödet fortsätter på den fortsatta resan.

Det kan vara en avgörande faktor, menar han.

– Jag talar för hela vårt lag när jag säger att vi önskar och hoppas på något liknande i år. Ifjol var helt fantastiskt. Fansen betyder otroligt mycket och på hemmaplan gav de oss verkligen energi, hela vägen från läktaren och ner i spelarbåset. Det har ett stort värde för oss, säger Waltin till Hockeyallsvenskan.se.

På frågan om fansen kommer att acceptera så låg målsättning – att hålla sig kvar – svarar Waltin:

– Det är en jättebra fråga. Vi i laget tror oss veta var vi befinner oss men det kan vara blandade känslor och tankar hos fansen. Det finns ett väldigt engagemang kring SSK och en stor press på laget, och vi pratar om att göra det bästa vi kan men vi måste också vara realistiska med hur bra det kan gå. Vi har också tankar och drömmar, men vi måste möta dem på ett klokt sätt. Som nykomling måste man ha en stark ödmjukhet.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Facebook

Senaste nytt

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....