Connect with us

Andreas Häggström

Matchkrönika: Bokad ångest lämnade återbud mot Rögle

Andreas Häggström om premiärmatchen mot Rögle.

Det går fort i ishockey. Känslorna rusar fram. Sekunder avhandlas, avverkas, avrättas, och varje skär på isen kramar om nerverna. Anspänning på högsta volt. Så mycket här och nu att allting annat stannar upp.

Och det förlösande 1-2-målet mot Rögle producerade klassisk hockeyeufori.

En matchen igenom hårt bevakad William Nylander tappar en puck, som snappas upp av pigge Jonas Engström och sedermera hamnar i mål via David Pastrnaks klubblad.

Poetisk rättvisa. Overkligt men ändå så självklart. Så vackert och välregisserat.

Men… vad hände egentligen?

Ja, under de dryga 50 milen hem kom jag på mig själv med att knappt minnas målet. Det enda jag minns är hur jag sträcker armarna i luften och förlöser 3000 känslor. En avlossning så stark att marken skakar. Man vänder sig om och vrålar och söker ögonkontakt med sin bordsgranne. Man söker någon att belasta med all sin glädje. Man greppar tag i fast mark för att inte tappa fotfästet.

Men varför?

För att SSK gjorde mål. Det krävs inte mer. En säsongsbetonad drog utan motsvariget. En palett av känslor. Känslan av bokad ångest som lämnar återbud.

Vi har inlett säsongen med tre tappra poäng och det var det finaste av pussel som lades i Ängelholm. En perfekt exekverad matchplan. Nyförvärv som levererade. Bokros med sitt resoluta, tuffa backspel. Marto med sina smarta passningar och rapp skridskoåkning. Rindal – som verkligen förvandlades så fort vi spelade om poäng – med sitt enkla men smarta spel. Niklas Lundström som ett plexiglas på två skridskor.

Och så David Pastrnak med sina rappa handleder och sitt inburade leende.

Nu tar vi Mora på lördag. Nästa fix, nästa leverans. Sedan tar vi resten.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

2 kommentarer

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Andreas Häggström