Connect with us
Lukas Haudum i landslaget.

Nyheter

SSK-juniorens första poäng i VM är ett faktum

SSK:s österrikiske talang och poängspelare i J20-laget, Lukas Haudum, har äntligen fått göra sin första poäng i hockey-VM.

Österrike toppar tabellen i hockey-VM:s division 1A, tidigare kallat “B-VM”, med sina åtta poäng efter tre matcher. Om än med en match mer spelad än Slovenien som ligger två poäng bakom.

Under tisdagskvällen tog man sin totalt tredje seger, den andra efter full tid, efter att ha slagit tillbaka den forna A-VM-kollegan Italien med 4-2.

SSK-junioren Lukas Haudum, 18, bildade kedja med Benjamin Petrik (Villacher, Österrike) och Manuel Ganahl (Klagenfurter, Österrike) och assisterade till backen Stefan Bachers 4-0-mål efter 46 spelade minuter.

En ledning som Österrike delvis tappade men ändå lyckades behålla matchen ut.

4-2, alltså, och plötsligt är Italien indraget i bottenstriden med Polen och Japan med risken att behöva kvala sig kvar. Och på fredag lär vi få svar på vilket lag som klättrar upp till Tre Kronors VM-division. Då möts nämligen Österrike och Slovenien.

Lukas Haudum har därmed gjort sin första poäng i senior-VM-sammanhang.

Den gångna helgen blev SSK-talangen även uppmärksammad i österrikisk press.

– Jag tror att Haudum har en god chans att nå NHL, sa den väldigt erfarne finländaren Alpo Suhonen, sportsligt ansvarig i det österrikiska landslaget, till tidningen Nachrichten vars rubrik löd ”Lukas Haudum: Österrike nästa ishockeystjärna?”

I samma artikel berättade Lukas Haudum att han har anbud från andra svenska klubbar om SSK inte är intresserade, efter att Waltin sagt att ett kontrakt med a-laget inte är aktuellt. I stället är det spel med J20-laget som SSK kan erbjuda.

– Mitt avtal löper ut men det finns andra alternativ, även i Sverige, säger Haudum, som alltså är junior i en säsong till men garanterat lär ha seniorlag efter sig efter att ha spelat senior-VM.

Seniorspel någon annanstans eller fortsatt god skolning i SSK:s J20-verksamhet?

Svaret kommer först efter VM.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter