Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

SSK-juniorens första poäng i VM är ett faktum

SSK:s österrikiske talang och poängspelare i J20-laget, Lukas Haudum, har äntligen fått göra sin första poäng i hockey-VM.

Lukas Haudum i landslaget.

Österrike toppar tabellen i hockey-VM:s division 1A, tidigare kallat ”B-VM”, med sina åtta poäng efter tre matcher. Om än med en match mer spelad än Slovenien som ligger två poäng bakom.

Under tisdagskvällen tog man sin totalt tredje seger, den andra efter full tid, efter att ha slagit tillbaka den forna A-VM-kollegan Italien med 4-2.

SSK-junioren Lukas Haudum, 18, bildade kedja med Benjamin Petrik (Villacher, Österrike) och Manuel Ganahl (Klagenfurter, Österrike) och assisterade till backen Stefan Bachers 4-0-mål efter 46 spelade minuter.

En ledning som Österrike delvis tappade men ändå lyckades behålla matchen ut.

4-2, alltså, och plötsligt är Italien indraget i bottenstriden med Polen och Japan med risken att behöva kvala sig kvar. Och på fredag lär vi få svar på vilket lag som klättrar upp till Tre Kronors VM-division. Då möts nämligen Österrike och Slovenien.

Lukas Haudum har därmed gjort sin första poäng i senior-VM-sammanhang.

Den gångna helgen blev SSK-talangen även uppmärksammad i österrikisk press.

– Jag tror att Haudum har en god chans att nå NHL, sa den väldigt erfarne finländaren Alpo Suhonen, sportsligt ansvarig i det österrikiska landslaget, till tidningen Nachrichten vars rubrik löd ”Lukas Haudum: Österrike nästa ishockeystjärna?”

I samma artikel berättade Lukas Haudum att han har anbud från andra svenska klubbar om SSK inte är intresserade, efter att Waltin sagt att ett kontrakt med a-laget inte är aktuellt. I stället är det spel med J20-laget som SSK kan erbjuda.

– Mitt avtal löper ut men det finns andra alternativ, även i Sverige, säger Haudum, som alltså är junior i en säsong till men garanterat lär ha seniorlag efter sig efter att ha spelat senior-VM.

Seniorspel någon annanstans eller fortsatt god skolning i SSK:s J20-verksamhet?

Svaret kommer först efter VM.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Spelarkollen

Filip Gustavsson har inlett rookiesäsongen i NHL strålande.

Facebook

Senaste nytt

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.

J18 & J20

Albert Sjöberg siktade på att ta en plats i a-laget. Det blev a-lagsdebut – och nu även förmodad landslagsdebut.

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...