Connect with us
Lukas Haudum. Foto: Elin Lillsunde.
Lukas Haudum. Foto: Elin Lillsunde.

Nyheter

SSK:s stortalang nära SHL-klubb

Blir det kombinerat spel i J20 och SHL för SSK:s österrikiske talang?

Uppdragsport.se har tidigare meddelat att SSK:s österrikiske forwardstalang Lukas Haudum, nyligen landslagsdebutant och aktuell inför sommarens NHL-draft, definitivt kommer att lämna SSK.

Och att andra, svenska klubbar står på kö för att knyta till sig 18-åringen.

Nu skriver Mrmadhwk.se att klubben främst i kön är Malmö Redhawks i SHL.

“Det kommer absolut inte vara otänkbart att han spelar a-lagshockey i Malmös SHL-lag den här säsongen. Om han nu bestämmer sig för att skriva på, vilket han förmodligen gör”, skriver MrMadhawk, även om spel med Pantern i Hockeyallsvenskan lär ligga närmare till hands.

Mats Waltin har tidigare sagt att han vill satsa på Haudum (samt Måns Lindbäck, Nik Simsic och Andreas Maier) – men att ett a-lagskontrakt inte är aktuellt redan nu. I stället var det spel med J20, samt en dörr till a-laget på glänt, som gällde för Haudum som alltså är junior i ytterligare en säsong. Samtidigt har Haudum velat söka sig till en miljö där han får chansen. Och någon träning med SSK:s a-lag har det inte heller blivit.

Ett tungt, tungt tapp för SSK.

Uppdaterat: Vid 10:20-tiden bekräftades Haudums övergång till Malmö.

Skärmavbild 2016-05-20 kl. 10.18.08

– Jag är ett stort fan av Sverige och hockeyn som spelas här. Jag tycker att jag har verkligen har utvecklat mitt spel sedan jag kom till Sverige och jag hoppas att jag kommer utvecklas ännu mer i Malmö, säger Haudum till Hockeymagasinet.com.

En scout, med NHL-meriterade ögon, säger till Västerås-sajten VIK Fan Central:

– Gillar honom en hel del – spelar mer som en ”vuxen” än som en junior. Stark på skridskorna, bra puckkontroll, smart bra tvåvägsforward. Nästan alla hans beslut ute på isen är bra. Hårt skott, men kunde använda det lite mer.

– Han kommer vara en jättetillgång för oss, säger Malmös J20-tränare Viktor Stråhle till Hockeyamagasinet.com.

I går kunde Uppdragsport.se avslöja att SSK även tappar lovande målvakten Filip Eriksson, 17, till SHL-laget Skellefteå. Läs mer om det här.

Däremot vänder backen Viktor Bemström 19, hem till moderklubben SSK.

Sedan tidigare står det klart att SSK får behålla Haudums lekkamrat Nik Simsic, vinnaren av den interna poängligan förra säsongen. Den unge slovenen sommartränar med a-laget i detta nu. Men det är spel med J20-laget som gäller nästa säsong först och främst.

– Nästa säsong kommer det att se helt annorlunda ut. Dörren (mellan a-laget och J20-laget) kommer att stå på vidare gavel nästa säsong, säger Waltin till Länstidningen.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter