Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Lucas: ”Tänker inte ha skadan som ursäkt”

SSK har två raka vinster och han fick göra mål i hemmapremiären, dessutom får han gott om speltid. Hockeylivet leker igen för skadedrabbade Lucas Carlsson, som inte hymlar om målsättningen: ”Vi vill komma upp så snabbt som möjligt.”

Lucas Carlsson med Hammarbykeeer som deppar. Foto: David Nilsson Hamne
Lucas Carlsson med Hammarbykeeer som deppar. Foto: David Nilsson Hamne

Trots sin unga ålder har han haft ett par skadefyllda säsonger bakom sig. Lucas Carlsson ligger därför lite efter, sett till den potential fansen såg för redan två säsonger sedan. Och dessvärre har han fortfarande ont.

– Min fysiska form är bra, eller nja, den duger. Jag känner av det nu, men inget jag tänker ha som en ursäkt för att inte spela, säger 20-åringen.

Det har varit flera olika skador, den nuvarande har han haft sedan träningsmatchen mot Huddinge förra säsongen.

– Det är höfterna som gör att jag får problem med ljumskarna, så det är alltså i ljumskarna jag får ont. Hur det fungerar får någon annan förklara, haha, säger Lucas som kom tillbaka under föregående säsong men spelade halvskadad.

– Just nu tränar jag likadant som de andra killarna, men jag gör extraövningar också, rehab från fystränaren och läkaren.

Att Lucas är spelsugen råder det ingen tvekan om. Att en skada ska stoppa honom från istid finns inte på kartan, i alla fall inte hos honom. Just nu är anser ledarteamet att Lucas är så pass frisk att han kan spela – och han får mycket istid, vilket var en av anledningarna till att han stannade kvar i SSK.

– Nu hade jag inte jättemånga klubbar att välja mellan efter förra säsongen, men jag kände att det var bäst att stanna.

– Jag pratade med Waltin om det hela och han sa att han hade förtroende för mig. Jag kände att det var en möjlighet till mycket speltid och powerplayspel. Fast det är klart, jag måste ju visa att man är värd det.

Precis som laget i stort har Lucas övertygat i seriens inledande matcher. Mot Hammarby blev han premiärskytt på hemmais. Målet kom i den andra perioden och det blev förlösande. SSK vann till slut med 6-0.

– Deras målvakt gjorde några riktigt vassa räddningar i första perioden. Han höll kvar dem i matchen. Sedan släppte målskyttet för oss i andra, säger Huddingesonen som dock inte vet hur han ska värdera lagets vinst.

– Det var en helt okej insats, lite svårt att värdera den dock när det i princip är spel mot ett mål. Men jag tycker vi skjuter på bra och försöker komma in på mål.

Med femtiotalet matcher i Hockeyallsvenskan bakom sig borde Lucas vara en av de spelarna som blir viktiga i vinter. Framförallt är han en skicklig passningsspelare med bra blick för spelet. Att han skulle platsa i ett Hockeyallsvenskt lag är ganska troligt, och han vill dit så snart som möjligt.

– Alla i laget vill ju upp till Allsvenskan, det är målet tycker jag. Vi vill komma upp så snabbt som möjligt.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Spelarkollen

Filip Gustavsson har inlett rookiesäsongen i NHL strålande.

Facebook

Senaste nytt

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.

J18 & J20

Albert Sjöberg siktade på att ta en plats i a-laget. Det blev a-lagsdebut – och nu även förmodad landslagsdebut.

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...