Connect with us
Lucas Carlsson med Hammarbykeeer som deppar. Foto: David Nilsson Hamne
Lucas Carlsson med Hammarbykeeer som deppar. Foto: David Nilsson Hamne

Nyheter

Lucas: “Tänker inte ha skadan som ursäkt”

SSK har två raka vinster och han fick göra mål i hemmapremiären, dessutom får han gott om speltid. Hockeylivet leker igen för skadedrabbade Lucas Carlsson, som inte hymlar om målsättningen: “Vi vill komma upp så snabbt som möjligt.”

Trots sin unga ålder har han haft ett par skadefyllda säsonger bakom sig. Lucas Carlsson ligger därför lite efter, sett till den potential fansen såg för redan två säsonger sedan. Och dessvärre har han fortfarande ont.

– Min fysiska form är bra, eller nja, den duger. Jag känner av det nu, men inget jag tänker ha som en ursäkt för att inte spela, säger 20-åringen.

Det har varit flera olika skador, den nuvarande har han haft sedan träningsmatchen mot Huddinge förra säsongen.

– Det är höfterna som gör att jag får problem med ljumskarna, så det är alltså i ljumskarna jag får ont. Hur det fungerar får någon annan förklara, haha, säger Lucas som kom tillbaka under föregående säsong men spelade halvskadad.

– Just nu tränar jag likadant som de andra killarna, men jag gör extraövningar också, rehab från fystränaren och läkaren.

Att Lucas är spelsugen råder det ingen tvekan om. Att en skada ska stoppa honom från istid finns inte på kartan, i alla fall inte hos honom. Just nu är anser ledarteamet att Lucas är så pass frisk att han kan spela – och han får mycket istid, vilket var en av anledningarna till att han stannade kvar i SSK.

– Nu hade jag inte jättemånga klubbar att välja mellan efter förra säsongen, men jag kände att det var bäst att stanna.

– Jag pratade med Waltin om det hela och han sa att han hade förtroende för mig. Jag kände att det var en möjlighet till mycket speltid och powerplayspel. Fast det är klart, jag måste ju visa att man är värd det.

Precis som laget i stort har Lucas övertygat i seriens inledande matcher. Mot Hammarby blev han premiärskytt på hemmais. Målet kom i den andra perioden och det blev förlösande. SSK vann till slut med 6-0.

– Deras målvakt gjorde några riktigt vassa räddningar i första perioden. Han höll kvar dem i matchen. Sedan släppte målskyttet för oss i andra, säger Huddingesonen som dock inte vet hur han ska värdera lagets vinst.

– Det var en helt okej insats, lite svårt att värdera den dock när det i princip är spel mot ett mål. Men jag tycker vi skjuter på bra och försöker komma in på mål.

Med femtiotalet matcher i Hockeyallsvenskan bakom sig borde Lucas vara en av de spelarna som blir viktiga i vinter. Framförallt är han en skicklig passningsspelare med bra blick för spelet. Att han skulle platsa i ett Hockeyallsvenskt lag är ganska troligt, och han vill dit så snart som möjligt.

– Alla i laget vill ju upp till Allsvenskan, det är målet tycker jag. Vi vill komma upp så snabbt som möjligt.

David är främst fotograf - men också skribent - på UppdragSport.se. Arbetar till vardags som journalist inom print, radio och tv.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter