Connect with us
SSK-spelarna tackade de tillresta åskådarna. Som var många till antalet.
SSK-spelarna tackade de tillresta åskådarna. Som var många till antalet.

Matchrapport

Lovande start för SSK – slog tillbaka Linköping

SSK fick en lovande start på försäsongen. Efter en ganska grinig match lyckades man gå vinnande ur striden och slå Linköping med 2-1. Och det var två backar från förra säsongen som stod för målen.

SSK inledde försäsongen med att slå tillbaka SHL-laget Linköping på “hemmaplan” i Nyköping inför drygt 1 500 åskådare – mestadels SSK:are.

Och SSK stod för en, med tanke på den korta tid man har varit på is, imponerande insats.

SSK var i långa stunder det förande laget under matchen och man tog också rättvist ledningen med 1-0 genom rutinerade backen Peter Nolander, och följde sedan upp direkt genom att sätta 2-0 genom Robin Press – som ser ut att ha lyft sig ett snäpp inför årets säsong. Press 2-0-mål var en riktig delikatess där han lurade ner Linköpings målvakt Marcus Högberg och kyligt satte pucken i nättaket.

I andra perioden tog Linköping över taktpinnen något och man lyckades också, efter SSK-slarv i egen zon, komma fri framför Sebastian Idoff och nyförvärvet Jacob Micflikier reducerade säkert till 2-1.

2-1 stod sig sedan matchen ut. En match som var ganska grinig och såväl Michal Gulasi som Jonas Engström hamnade i gurgel med motståndare under matchens gång. Känslan efteråt är att SSK borde ha kunnat göra både ett och två mål till.

Värt att notera är dock att James Sixsmith missade en straff – samt fick ett solklart mål bortviftat.

Tankar och funderingar kring spelare efter årets första match:

Christopher Aspeqvist var en av planens bästa spelare. Han skjuter ofta – och han gör det bra. En ny pp-back, kanske. Han knockade dessutom en LHC-spelare till isen vid mittcirkeln, vilket han också åkte ut för. Det var skönt att se “Aspe” agera så resolut.

Michal Gulasi, det välmeriterade nyförvärvet från Tjeckien, var den som övertygade allra mest. Han var alltid “där”, hade bra skridskoåkning, samt satte in ett oräkneligt antal tacklingar under matchens gång – varav en var en regelrätt “Robban”-propp rakt upp i sargen. Han var nog dessutom den spelare som fick mest istid i dag. Där har nog SSK-publiken en ny favorit.

Norrmannen Jonas Djupvik Lövle har på förhand lyfts fram som ett osäkert kort men den gänglige centern stod för ett fullt godkänd insats. Han var riktigt bra i positionsspelet, om än något långsam med puck.

Det märks att det finns potential i Francois Bouchard även om den inte syntes så klart just i kväll.

Simon Löfs passningsspel lämnade en del att önska men även där finns det potential.

Tvillingarna Ahlström var ettriga.

Alexander Larsson känns mångsidig.

Robert Carlsson såg förvånansvärt pigg ut. Jacob Dahlström likaså. Deras kedja, med Jonas Engström, var bra.

Robin Press såg okej ut åt både defensivt och offensivt och var på samma goda lekhumör som vi är vana vid.

Adam Hansen visade upp ett frejdigt spel men det kändes inte helt säkert bakåt.

Mattias Beck var i stort sett osynlig matchen igenom men där vet man väl, som bekant, vad man får på allsvensk nivå.

James Sixsmith, poängspruta hämtad från norska ligan, tycktes ha ena benet kvar i Norge. Han var inte riktigt med i omställningarna och såg allmänt vilsen och stressad ut med pucken. Han matchades dock i boxplay, vilket var förvånande.

I mål storspelade Sebastian Idoff.

Publiken. Det var många tillresta SSK-supportrar. Och det hördes från början till slut.

En annan detalj värd att notera från säsongens första match var SSK:s förmåga att erövra pucken. Samt det tempo som man lyckades hålla genom hela matchen. Två detaljer som man kanske inte såg lika mycket av förra säsongen. Även boxplayspelet såg bra ut. Passningsspelet såg okej ut för att vara så tidigt på säsongen även om det blev lite väl mycket “duttande” emellanåt.

Härnäst väntar match mot AIK i Järfälla ishall i Stockholm på torsdag.

Se till att komma dit. Boka DIN biljett här.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Matchrapport