Connect with us

Hi, what are you looking for?

Artiklar

Leif Strömberg: ”SSK saknar en spelidentitet”

Efter SSK:s knackiga inledning på säsongen hoppas fler och fler supportrar på en förändring på tränarfronten. Leif Strömberg har varit ett av namnet man hoppats på, men det verkar inte aktuellt. I alla fall inte enligt honom själv.
– Jag har inte fått någon konkret förfrågan från SSK, säger han till UppdragSport.

Leif Strömberg.
Leif Strömberg.

Resultaten under ineldningen av säsongen har inte gått som SSK eller supportrarna hoppats. Trots ett till synes namnkunnigt lag parkerar man nu på en tolfteplats i tabellen – med endast två trepoängare på åtta försök. Statistik som inte är värdigt varken SSK eller de spelare man har satt på isen.

Främst är det bortspelat som kärvat. Det tre senaste bortamatcherna har slutat med idel förluster och en målskillnad på 0-12. Men inte bara det. Spelmässigt har samtliga insatser  – Malmö borta något undantagen – varit under all kritik. SSK har inte kunnat skapa vassa målchanser, försvaret har glappat rejält och linjerna i spelet har lyst med sin frånvaro.

”Saknar spelidentitet”

Leif Strömberg, tidigare tränare för SSK och numera expert på Viasat, tycker inte heller att SSK har funnit sin spelidé riktigt.

– I stora drag, utan att hoppa på någon, tycker jag att SSK i min värld saknar en spelidentitet. Det finns många lag, exempelvis Karlskoga, där man verkligen kan säga: Så här spelar det laget. Det kan man inte med SSK, säger han – och tillägger.

– Samtidigt är jag övertygad om – eller i alla fall hoppas på ­- att de som arbetar inom klubben hela tiden jobbar för att hitta en tydligare identiet. Men om du ställer frågan till mig, så tycker jag att SSK inte har någon riktigt spelidentitet.

”Jag var väldigt irriterad”

Leif Strömberg, som tränat ett par av de spelare som idag finns i klubben, är dock inte sen med att lyfta fram det positiva.

– I min värld finns det bara saker som är bra och mindre bra. Och är övertygad om att det finns många spelare i SSK i dag, till exempel Johan Andersson, Robert Carlsson, Fredric Andersson och alla de där killarna jag jobbat med, som gör precis allt som står i deras makt för att vinna matcher åt SSK.

Vissa supportrar har hoppats på en comeback från Viasat-profilen, men att Leif Strömberg skulle vara aktuell som tränare för SSK är inte aktuellt, i alla fall inte enligt honom själv.

– Jag har inte fått någon konkret förfrågan från SSK, så det är ingen fråga som känns aktuell för mig. Om du förstår hur jag menar.

– Men det är klart, det har runnit mycket vatten under broarna. Jag var väldigt irriterad när SSK åkte ur, jag tyckte man klantade till det helt enkelt.

SSK-hjärta

Strömberg, som tränat SSK under fyra säsonger, hymlar inte om sina känslor för klubben. Framför allt minns han elitserieavancemanget 2007 med glädje.

– Även om jag inte riktigt är uppväxt i Södertälje kändes det som att komma hem när jag tog över SSK i Kvalserien 2006. Året efter, när vi gick upp, var ett väldigt stort ögonblick för mig. Det som gladde mig mest av allt var att se hur glada alla människor och supportrar var inifrån sitt hjärta, säger Leif Strömberg och avslutar:

– Jag har egentligen varit SSK:are sedan barnsben och det är en hjärteklubb för mig.

7 kommentarer

7 kommentarer

 1. Profilbild

  1902

  4 oktober, 2013 at 5:33 e m

  Håller med.
  SSK har saknat en identitet de senaste 3-4 åren.

  Tror det är därför publiken sviker också, se bara på sektion K som gapar tomt match efter match.
  Inte ens de så kallade kärnsupportrarna tror på föreningen längre. Finns inget man kan identifiera sig med längre.

 2. Profilbild

  Jouni

  4 oktober, 2013 at 6:35 e m

  Få vill se struktur lösa höns på isen

 3. Profilbild

  Petri Hujanen

  4 oktober, 2013 at 5:44 e m

  Det tar väl längre tid för en del lag att hitta sin spelidentitet, ssk kommer hitta dit :)

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Spelarkollen

Filip Gustavsson har inlett rookiesäsongen i NHL strålande.

Facebook

Senaste nytt

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.

J18 & J20

Albert Sjöberg siktade på att ta en plats i a-laget. Det blev a-lagsdebut – och nu även förmodad landslagsdebut.

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...