Connect with us
Leif Strömberg.
Leif Strömberg.

Nyheter

Leif Strömberg lyfter fram SSK som favorit

Malmö och SSK. Det är det två favoriterna inför den kommande säsongen i hockeyallsvenskan om man får tro experten Leif Strömberg.
– De två lagen har de starkaste trupperna på pappret, säger Strömberg till Viasatsport.se.

SSK har, som bekant, gått ut väldigt hårt och sagt att laget ska upp till SHL den kommande säsongen. Det bara är så. Och satsningen har därför varit därefter.

En som tror på SSK är tidigare SSK-tränaren och numera tv-experten Leif Strömberg, som kommenterar hockeyallsvenskan för Viasat.

– Södertälje har värvat väldigt många spelare och strukturerat om sitt lagbygge. Man har fått in lite mer fart i truppen, spelare som tycker om att åka skridskor. Dessutom har man handplockat forwards som Mattias Beck från Mora och bröderna Ahlström från AIK. Det är ju lirare som alltid producerar poäng. Södertälje ser ut att ha någonting bra på gång, säger Strömberg till Viasatsport.se.

Strömberg menar att Malmö och Södertälje ligger hetast till när det gäller kampen om de åtråvärda SHL-platserna.

– Jag tror precis som vanligt att det kommer bli extremt jämnt. Det finns sex lag som jag tror på lite extra och ser starkare ut på pappret: BIK Karlskoga, Karlskrona, Malmö, Västerås, Södertälje och Rögle. Ska jag välja två av dem så blir det SSK och Malmö, säger Strömberg till Viasatsport.se, och avslutar:

– De två lagen har de starkaste trupperna på pappret. Men som sagt. Det kommer bli otroligt tätt i toppen i år – som vanligt.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter