Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Landslagsmannen lämnar SSK – svenska klubbar är intresserade

SSK förlorar sin unge talang, enligt uppgifter till Uppdragsport.se. Nu ser han ut att hamna i en annan svensk klubb.

Lukas Haudum i landslaget.
Lukas Haudum i landslaget.

För en tid sedan lät det positivt.

Tränare Mats Waltin menade att österrikiske landslagsmannen Lukas Haudum såg ut att göra som Nik Simsic – stanna i SSK.

Det började med att Waltin inte ville erbjuda de unga talangerna ett a-lagskontrakt direkt utan det var fortsatt spel i J20 som gällde, då båda är juniorer en säsong till, och där hade dörren till a-laget varit väldigt öppen.

– Jag har pratat med dom och det verkar som att Haudum väljer samma upplägg som Simsic, han ska lämna besked de närmsta dagarna, sa Mats Waltin till LT 9 maj.

Men så blir det inte.

Enligt uppgifter till Uppdragsport.se är det nu klart att Lukas Haudum lämnar SSK.

Vidare uppgifter gör gällande att andra klubbar i Sverige är intresserade av 18-åringen som rankas som 105:e spelare bland utespelarna i Europa inför NHL-draften i sommar.

Österrikisk media har tidigare skrivit att Haudum lär spela a-lagshockey nästa säsong. Huruvida det blir så återstår att se.

Klart är dock att SSK tappar en av sina bästa juniorer.

Inför hockey-vm, då Haudum fick göra såväl senior- som a-landslagsdebut, sa 18-åringen till en österrikisk tidning:

– Mitt avtal med SSK löper ut men det finns andra alternativ.

Haudum spås en relativt fin framtid för att vara en spelare sprungen ur österrikisk hockey. Han gjorde mål i sin andra seniorlandskamp för en tid sedan.

– Jag tror att Haudum har en god chans att nå NHL, sa väldigt erfarne Alpo Suhonen, sportsligt ansvarig i det österrikiska landslaget, till österrikisk media inför hockey-vm.

Suhonen blev den första europeiska huvudtränaren i NHL sedan 1940-talet när han klev in som huvudtränare för Chicago Blackhawks i maj 2000.

Haudum noterades för 36 poäng (17+19) på 42 matcher i J20-laget förra säsongen. Två poäng bakom slovenen Nik Simsic, som alltså stannar i SSK och just nu sommartränar med laget.

– Jag har bestämt mig för att fortsätta karriären i SSK. Min agent håller just nu på att fixa alla detaljer, sa Simsic till Uppdragsport.se nyligen.

Även målvakten Filip Eriksson  17, ser ut att lämna SSK. Eriksson spelade en av SSK:s träningsmatcher förra säsongen, hemma mot Arboga, då som 16-åring, och höll nollan.

Uppdragsport.se har tidigare skrivit om att SSK:s målvaktsskola har något bra på gång i form av Lukas Klarström och just Filip Eriksson.

J20:s Andreas Maier ser ut att, enligt Mats Waltin till Länstidningen, fortsätta karriären i USA i stället för i SSK där man erbjöd ett år till i J20. Collegespel nästa?

SSK har sedan tidigare även tappat U17-landslagsbacken Axel Andersson till Djurgården och mycket lovande Alexander Sunnefors till Växjö J20 nu under våren.

Därmed fem förmodade tunga, tråkiga tapp för SSK:s juniorverksamhet.

Fler juniornyheter som vi kan berätta:

SSK J20 plockar hem SSK-produkten, tillika Stefan Bemströms son, Viktor Bemström. Som därmed lämnar Leksand. Läs mer om det här.

SSK J20 plockar in forwarden Petter Grefve  18, från Vännäs HC:s J20- och hockeyettan-lag. Grefve spelade även 4 matcher, och var 2+2, för Björklövens J20-lag förra säsongen.

SSK J20 plockar även in forwarden William Fellgård, 18, från samma lag. Fellgård noterades för 5+3 på 35 matcher i hockeyettan med Vännäs förra säsongen. Även han försvann en tid till Björklöven. Fellgård relativt rutinerad för sin ålder.

SSK J18 värvar 182 centimeter långe backen Axel Sandquist,17,  från Djurgården J18.

Skärmavbild 2016-05-18 kl. 22.20.29Skärmavbild 2016-05-18 kl. 22.16.32Skärmavbild 2016-05-18 kl. 22.16.23

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Andreas Häggström

Segern i Umeå blev en oväntad festinbjudan till vad som komma skall den här veckan. Faller allt på plats kan SSK slå HV71 på...

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...