Connect with us
Foto: Richard Himberg.
Foto: Richard Himberg.

Nyheter

Lagen i SHL vill slopa kvalserien

Lagen i SHL vill minska risken för lag att ramla neråt i seriesystemet – samtidigt som det ska bli svårare att ta sig upp via t.ex kvalserien. Det enligt en ny fråga som klubbarna har lyft.

Man har redan bytt namn från elitserien till SHL. Nu kan nästa stora förändring inom svensk elithockey vara på gång:

Att slopa kvalserien i dess nuvarande form.

Enligt uppgifter till Expressen finns det en stark önskan inom SHL att lägga ner kvalserien helt och hållet. I stället vill man införa en ett playoffspel likt det i Finland och Schweiz – där det sist placerade laget i högstaserien möter det högst placerade laget i andraligan i en matchserie om sju matcher.

Ett förslag som mer eller mindre skulle stänga porten till landets högsta serie.

Hockeyallsvenskans vd Stefan Bengtsson är kritisk.

– Representanter från Hockeyligan och klubbar har lyft den här frågan med jämna mellanrum. Vårt svar, och mitt svar, har alltid varit: “Varför vill ni ändra kvalserien?” säger Bengtsson till Expressen, och fortsätter:

– Det är den bästa tv-produkten vi har (kvalserien). Det är den mest spännande serien vi har. Och för oss i hockeyallsvenskan är det den bästa kommersiella produkten överhuvudtaget. Den värnar vi om naturligtvis, säger Bengtsson.

Hans-Göran Frick, ordförande i HV71:

– Jag kan bekräfta att vi för en bra dialog med förbundet. Vi för positiva samtal när det gäller stora frågor kring svensk hockeys framtid i allmänhet.

Är kvalseriens framtid en av frågorna – och vill man från SHL:s sida förändra upplägget och ta bort kvalserien?

– Jag vill inte gå in på detaljfrågor, det vore fel av mig. Men jag kan bara säga att de frågor vi diskuterar, och det här kan ju kanske vara en av frågorna i de här sammanhangen, förs i positiv anda, säger Frick till Expressen.

Läs mer här.

6 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter