Connect with us

Krönikor

Krönika: Det officiella forumet har blivit klubbens rövhål

“Stäng ner forumet, spackla igen rövhålet, till den dag anonymiteten kan strypas.” Mauri Hermundsson ger i en ny krönika sin bild på det allt mer ifrågasatta, officiella forumet.

Det var en gång ett forum. Forumet låg på den officiella hemsidan. Där möttes alla SSK:are och diskuterade, debatterade och delade kärleken som de alla hade gemensamt: SSK.

Fniss. Jag bara skojade.

Numera fungerar forumet som föreningens rövhål, om jag får använda mig av den liknelsen. Ingen säger sig vara där, ingen säger sig vara intresserad av att ens kika in, ändå droppar det ut skit flera gånger om dagen. Och det värsta av allt: Det är klubben som är toaletten. Det är klubben som får ta hand om allt.

Anledningen till de eskalerande problemen är uppenbar och stavas: Anonymitet.

Alla behöver uppmärksamhet men vissa får den inte. Då är receptet enkelt: Gå in på forumet och spy ut skit. Många gånger och ofta. Då dröjer det inte länge innan man kan sola sig i uppmärksamhetens svalkande ljus när människor instinktivt försvarar sin kärlek och egna åsikter.

Det hela är ganska enkelt egentligen. Men det är det inte för klubben.

Att ha forumet som officiell kanal mellan supportrar skapar inte bara motsättningar mellan många för varandra anonyma supportrar, det skapar även ett rykte och en bild av en klubb. I detta fall en negativt sådant. Och det är just detta rykte, denna bild som så kärleksfullt måste förfinas av supportrar till en klubb vars fortsatta existens och välmående helt vilar på att fler personer får upp ögonen för föreningen.

Som läget är nu ger forumet absolut ingenting positivt – ja, förutom en del reklamintäkter.

Det har länge snackats om att använda sig av Facebookinloggning. Det är inte bara att göra, jag vet. Men det börjar bli dags. Nu.

Jag tror nämligen att detta är lösningen. Troll gillar inte solljus, det säger mamma. Forumets diton är inget undantag. Under deras riktiga namn blir deras hårda sågningar av spelare, ledare och andra supportrar helt plötsligt gälla snyftningar i rop på hjälp. Det vore mycket gulligare, tycker jag.

Skutan SSK kan bara vändas av oss själva, av supportrarna till den vackraste klubben på denna jord. Men det fins bara ett sätt att göra det på – tillsammans. Om folk fortsätter att grina och vända sig mot varandra likt egocentriska sjuåringar kommer inget att hända.

Därför säger jag: Stäng ner forumet, spackla igen rövhålet, till den dag anonymiteten kan strypas. Det leder ändå inte till något gott som det ser ut i dag, varken för supportrarnas eget välbefinnande – eller för bilden av klubben som helhet.

Till dess: visa klass nu, alla SSK:are. Det är vi.

Mauri Hermundsson är skribent på Uppdragsport.se. Till vardags arbetar han som journalist. Säsongskort på K.

7 kommentarer

7 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Krönikor