Connect with us

Matchrapport

Krigarinsats och tre poäng när SSK hemmaslog Troja

Det bjöds inte på något skönspel när SSK vann hemmamatchen mot Troja Ljungby med 3-0, efter mål av Jason Gregoire, Linus Fröberg och Damien Fluery.

Uppehållet var precis vad SSK behövde. Efter en och en halv veckas vila studsade SSK tillbaka och vann hemmamatchen mot Troja Ljungby under torsdagskvällen.

Men det började inte roligt. Första perioden var en orgie av individuella misstag, offsideavblåsningar och icingpuckar – från båda lagens sidor. I synnerhet Troja trivdes väl i det låga tempot och gjorde till synes ingenting för att motverka matchbilden. Även SSK såg något krampaktigt ut.

Den andra perioden fortsatte i samma anda. Ett tydligt exempel: efter 50 sekunder spelade hade domaren blåst av hela nio gånger. Men SSK fortsatte kriga emot Troja Ljungbys kompakta försvar – och fick till slut, välförtjänt, resultat. Efter att Jason Gregoire och Linus Fröberg gjort varsitt mål kunde SSK gå till pausvila med en 2-0-ledning.

Den tredje perioden blev något mer underhållande i sin karaktär och lät sig inte förstöras av domarens många märkliga ageranden. SSK redde ut ett par boxplay och fick dessutom anledning att jubla ytterligare en gång när Damien Fleury resolut smällde in slutresultat.

Sammanfattningsvis gör SSK en gedigen insats. Till följd av ett svajande självförtroende hade man visserligen svårt att skapa något under första halvan av matchen, men efter första målet släpper laget på tyglarna och avslutar sedan matchen på ett bra sätt.

Matchens bästa:

Niklas Lundström. Hållen nolla och stabilt rakt igenom. Precis vad som behövdes!

Damien Fleury. Blir en allt mer komplett spelare. Numera ordinarie i boxplay. Jobbar på bra och får till slut resultat i sitt mål.

Jason Gregoire. Än mer komplett än ovan nämnde Fleury. Aktiv över hela banan matchen igenom. Kul att se inställningen.

Robert Carlsson. Det är så här vi vill se Robban agera. Smällde på spelare efter spelare – byte efter byte.

Matchen sämsta.

Domarinsatsen lämnar mycket i övrigt att önska. Missar många utvisningar, och tar ett par märkliga. Åt båda hållen, ska tilläggas.

Mauri Hermundsson är skribent på Uppdragsport.se. Till vardags arbetar han som journalist. Säsongskort på K.

2 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Matchrapport