Connect with us

Nyheter

Konkurrenten sågar SSK inför säsongen

Samtliga av seriekonkurrenterna lyfter fram SSK som favorit i division 1 östra. Förutom en klubb.

En del av SSK:s nya verklighet är att man numera spelar i samma serie som Åker/Strängnäs, en förening som tidigare stått värd för SSK:s träningsmatcher på sensommaren.

Men nu spelar man alltså i samma serie – och den nya konkurrenten verkar inte helt imponerad av SSK.

I en genomgång bland lagens representanter på Väsby Hockeys hemsida säger Mattias Filander från Åker/Strängnäs så här angående vilka han vill lyfta fram som “outsider” och “favorit” i division 1 östra:

– Outsidern kan vara SSK, för på pappret så ser det inte ut att vara ett så starkt lag. Många bra individuella spelare, men är det ett lag. Jag är tveksam. Men kan Waltin få fart på maskinen så kan dom bli vassa.

Inför årets säsong har Åker/Strängnäs tappat flera nyckelspelare, däribland välbekante forwarden Christofer Blid och backen Jonas Vidlund, som båda har flyttat till SSK. Men det oroar inte Åker/Strängnäs.

– Dom har vi ersatt och förbättrat tycker vi. Vi kommer få ett slagkraftigt lag i höst, säger Mattias Filander till Väsby Hockeys hemsida.

Övriga lag i serien tycks dock överens.

SSK är storfavoriter.

Så här lyder några av kommentarerna från andra lag i SSK:s serie:

– Måste nämna SSK som har en intressant trupp som kommer göra processen kort med många lag i grundserien. Sedan tror jag att Visby kan komma tillbaka till ett rakare spel i och med tränarbytet, passar dem inte att vara ett “spelande” lag utan deras kultur är ett tuffare spel, säger Mikael Erdtman, Sollentuna HC

– SSK är solklara favoriter! En anrik förening som hör hemma i en högre division. Det ska bli intressant att se om Waltin får ihop laget, säger Niklas Flodin, Haninge Anchors.

– Jag tycker att Hockeyettan Östra ser väldigt intressant ut, dels med tanke på de många norrortslagen som för vår del kommer innebära många heta derbyn men även med tanke på SSK som kommer att öka intresset för hela hockeyettan. SSK är såklart solklara favoriter, bortser vi från dem får nog Väsby räkna med visst favoritskap i år, säger Carl-Johan Klint, Vallentuna Hockey.

– Vi måste titta på förutsättningar både sportsligt, organisatoriskt och självklart ekonomsikt. Så SSK, Huddinge, Väsby och Visby tror jag kommer tillhöra toppen men förhoppningsvis kommer vi kunna sätta käppar i hjulen och vara med och kriga där uppe, säger Benny Rönnelöw, Hammarby Hockey.

– Serien kommer bli bättre i år och det finns flera lag som kommer kriga i toppen. SSK, Väsby, Huddinge, Visby och Åker tippar jag. SSK och Väsby har värvat bra under sommaren men även vi tycker jag, säger Fredrik Johansson, Hudiksvalls HC.

– Lag som ser intressanta ut är ju så klart Huddinge som alltid är med där uppe. Sedan borde ju Södertälje bli ett topplag eftersom dem åkte ner från en högre division och bara förstärkt sitt redan starka lag, säger Fredrik Lerviken, Tierp Hockey.

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

2 kommentarer

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter