Connect with us

Nyheter

Klart: SSK spelar seriepremiären i nygamla färger

Jorå, det blir ett nytt SSK på söndag. I dubbel bemärkelse.

UppdragSport.se har tidigare kunnat berätta att det, enligt Svenska hockeyförbundets information, nu är officiellt att SSK byter till nygamla färger på sina matchtröjor.

Det röda försvinner och ersätts av gult.  Man kommer ha ett blå och ett gult ställ. Tröjorna beställdes redan förra året men det har alltså dröjt fram tills nu med att få allt på plats, och degraderingen har givetvis påverkat det.

Nu ska dock tröjorna vara på plats – och redo för premiären, enligt Länstidningen, vilket också bekräftas av Anders Kellerstam, som bland annat är materialchef.

– Vi kommer att spela i de tröjor vi ska, säger Kellerstam till Länstidningen.

Länstidningen: Så det blir spel i gult på söndag?

– Ja.

Officiellt har dock inte SSK bekräftat att man kommer att byta tröjfärg, men de senaste dagarna har klubben bytt färger och profilbilder i sociala medier som har antytt att något är på gång. En nygammal era tar vid.

Hur kommer då de nya tröjorna att se ut?

Ingen vet men det är svårt att inte tänka tillbaka på denna klassiska. gula SSK-tröja, här på Mats Waltins kropp till höger:

collage-760x472

Men på detaljnivå lär det skilja en del då man måste förlita sig på de standardtröjmodeller som finns att tillgå. Att ta fram en egen tröjdesign är helt enkelt för dyrt, till och med för många lag i SHL.

Tröjbytet är inte ett färskt beslut som man kanske kan tro. Faktum är att SSK har planerat att fasa in, och övergå till gul och blå, sedan ett par år tillbaka.

De nya tröjorna lär ha beställts redan i november/december, enligt en källa.

Från och med säsongen 2015/2016 blir alltså de olika SSK-lagens gemensamma färg blå istället för röd som tidigare.

LYSTRING! Kom till Huddinge och se SSK premiärspela på söndag. Se nya SSK – och de nya tröjorna. Det finns 150 biljetter för SSK-supportrar kvar, sedan är det slutsålt, vi räknar med att bli 600-700 SSK:are. Ett fett tifo är klart och redo. Boka din biljett för 100 kronor här: biljetter.huddingehockey.com/ssk

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter