Connect with us
Foto: David Nilsson Hamne.
Foto: David Nilsson Hamne.

Nyheter

Här är elva spelare som får lämna SSK efter succésäsongen

Här är namnen på elva spelare som definitivt lämnar SSK.

Brattenberger har lagt av, Blid likaså, efter att ha valt att sluta på topp med SSK efter avancemanget till hockeyallsvenskan.

Samtidigt har flera spelare aviserat att de fortsätter i klubben, som Westerling, Nyberg, Holm, Hansen, Skinnars, med flera. Det är också känt att Mats Waltin önskar plocka upp fyra juniorer: Nik Simsic, Lukas Haudum, Andreas Maier och Måns Lindbäck.

Men nu står det klart att ytterligare sex spelare, utöver Blid och Brattenberger, som definitivt lämnar klubben:

Fredric Larsson, Jonathan Iilahti, Pontus Engström, Johan Lorraine, Paul Eriksson, Tobias Björklund, Daniel Andersson, Oscar Carlsson och Marcus Lundberg.

Där kanske Lorraine och Eriksson är de största överraskningarna.

“Hockeysäsongen är över men arbetet inför den stundande säsongen i HockeyAllsvenskan har redan påbörjats och under den gångna veckan har enskilda samtal med spelare skett och SSK önskar nu avtacka ett antal spelare för sina insatser”, skriver SSK på sin hemsida och fortsätter:

“SSK tackar alla dessa spelare för sin delaktighet och hårda arbete under den gångna säsongen som slutade med ett avancemang till HockeyAllsvenskan. Vi tillönskar Er ett stort lycka till i era framtida karriärer”.

Huruvida övriga spelare definitivt blir kvar i klubben eller inte framkommer däremot inte. Så där får vi avvakta.

”Jag har beslutat att inte fortsätta spela i SSK, jag gjorde troligtvis min sista säsong. Tack alla inblandade för ett sjukt roligt år!”, skriver Blid på Twitter.

– Som jag sa under intervjun i september: Att ta upp SSK till HA skulle vara en bedrift. Jag fick i alla fall avsluta på topp i SSK, säger Paul Eriksson till Uppdragsport.se.

Fler spelare har tackat för sig i sociala medier:

”Får tacka SSK & alla supportar för en oförglömlig säsong, toppar & dalar med ett magiskt slut! Ta allsvenskan med storm nu & lycka till!” skriver Fredric Larsson på Twitter.

”Vill tack SSK och alla supportrar men inte minst mina fantastiska lagkamrater för en oförglömlig säsong! Mot nya mål och drömmar”, skriver Tobias Björklund på Twitter.

Uppdragsport.se vill tacka samtliga spelare – verkligen samtliga! – för deras insats i SSK. Det har varit en historisk säsong.

Tack för allt.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter