Connect with us
Andreas Häggström om supporterskap i sociala medier.
Andreas Häggström om supporterskap i sociala medier.

Andreas Häggström

“Kära SSK:are, nu knyter vi inte en näve – nu knyter vi två”

Andreas Häggström hoppas att mobiliseringen i supporterledet fortsätter. Och ökar i kraft.

Hörni, nu står vi här igen.

Vid avsatsen.

Känner ni igen er?

Klart ni gör. Vi har stått här så många gånger förr. Nästan svimfärdiga av en den snara som ondskefullt portionerar ut luft så att vi så när håller oss vid liv år efter år.

Det här är ishockey. Det här är ishockey i Södertälje. Vi är vana vid att förlora men också vana vid att agera som vinnare oavsett. Det har vi bevisat i år. Vi har stöttat i tusental. Vi har åkt långväga i hundratal.

Vi är så jävla många.

Jag har varit skeptisk till det här laget under säsongen och “pratade ut” i SSK-podden nyligen. Jag har saknat “maskinen” SSK som jag hoppades att vi skulle montera ihop längs vägen i höst. Jag har inte sett de framsteg i spelet som jag hade hoppats på att få se. Och jag har varit förbannad när laget inte har lyckats antända trots att publiken halsat tändvätska sedan väckarklockan ringde samma dag.

Jag tror dock på en gud, och det är Mats Waltin.

Vad jag tror i övrigt är irrelevant.

Det enda som spelar roll nu är att vi alla fortsätter att sluta upp bakom laget. Kan du köpa ett Allettankort så gör du det. Kan du åka till Hudiksvall borta så gör du det. Kan du sjunga Snapsvisan som vore det sista du gör i livet så gör du det. Kan du bjuda din pappa eller mamma eller bror eller syster eller kusin eller arbetskamrat på Allettanpremiären i Scaniarinken så gör du det. Kan du ta dig till alla bortamatcher så gör du det. Kan du skänka en hundring till Supporterklubbens tifokassa så gör du det.

Kan du knyta en näve hårdare än granit så försöker du att knyta två.

När SSK kliver in i Allettan så är det med kniven mot strupen. Antingen tar kniven kål på oss, eller så skär den upp snaran, åtminstone inför en eventuell kvalserie. Och där kan du, jag och vi vara med och bidra till styrkan i handleden.

Även hos spelarna.

Det är viktigt att alla gör vad de kan nu.

Vi börjar med att fylla Scaniarinken hemma mot Hudiksvall 28 december. Och åker till Vimmerby borta 6 januari, dit Supporterklubben försöker anordna totalt fyra busslaster med supportrar.

Som Joakim Hedlund, som fick lämna SSK nyligen, skrev på Twitter:

Ni blir skillnaden.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Andreas Häggström