Connect with us

Hi, what are you looking for?

Andreas Häggström

”Kära SSK:are, nu knyter vi inte en näve – nu knyter vi två”

Andreas Häggström hoppas att mobiliseringen i supporterledet fortsätter. Och ökar i kraft.

Andreas Häggström om supporterskap i sociala medier.
Andreas Häggström om supporterskap i sociala medier.

Hörni, nu står vi här igen.

Vid avsatsen.

Känner ni igen er?

Klart ni gör. Vi har stått här så många gånger förr. Nästan svimfärdiga av en den snara som ondskefullt portionerar ut luft så att vi så när håller oss vid liv år efter år.

Det här är ishockey. Det här är ishockey i Södertälje. Vi är vana vid att förlora men också vana vid att agera som vinnare oavsett. Det har vi bevisat i år. Vi har stöttat i tusental. Vi har åkt långväga i hundratal.

Vi är så jävla många.

Jag har varit skeptisk till det här laget under säsongen och ”pratade ut” i SSK-podden nyligen. Jag har saknat ”maskinen” SSK som jag hoppades att vi skulle montera ihop längs vägen i höst. Jag har inte sett de framsteg i spelet som jag hade hoppats på att få se. Och jag har varit förbannad när laget inte har lyckats antända trots att publiken halsat tändvätska sedan väckarklockan ringde samma dag.

Jag tror dock på en gud, och det är Mats Waltin.

Vad jag tror i övrigt är irrelevant.

Det enda som spelar roll nu är att vi alla fortsätter att sluta upp bakom laget. Kan du köpa ett Allettankort så gör du det. Kan du åka till Hudiksvall borta så gör du det. Kan du sjunga Snapsvisan som vore det sista du gör i livet så gör du det. Kan du bjuda din pappa eller mamma eller bror eller syster eller kusin eller arbetskamrat på Allettanpremiären i Scaniarinken så gör du det. Kan du ta dig till alla bortamatcher så gör du det. Kan du skänka en hundring till Supporterklubbens tifokassa så gör du det.

Kan du knyta en näve hårdare än granit så försöker du att knyta två.

När SSK kliver in i Allettan så är det med kniven mot strupen. Antingen tar kniven kål på oss, eller så skär den upp snaran, åtminstone inför en eventuell kvalserie. Och där kan du, jag och vi vara med och bidra till styrkan i handleden.

Även hos spelarna.

Det är viktigt att alla gör vad de kan nu.

Vi börjar med att fylla Scaniarinken hemma mot Hudiksvall 28 december. Och åker till Vimmerby borta 6 januari, dit Supporterklubben försöker anordna totalt fyra busslaster med supportrar.

Som Joakim Hedlund, som fick lämna SSK nyligen, skrev på Twitter:

Ni blir skillnaden.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Spelarkollen

Filip Gustavsson har inlett rookiesäsongen i NHL strålande.

Nyheter

Jonatan Harju kommer till SSK från Tingsryd med en bra säsong i ryggen. Men innan genombrottsäsongen hade 23-åringen en tuff tillvaro i Karlskoga. Men...

Facebook

Senaste nytt

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.

J18 & J20

Albert Sjöberg siktade på att ta en plats i a-laget. Det blev a-lagsdebut – och nu även förmodad landslagsdebut.

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Nyheter

Ingen vila efter SSK:s respass i slutspelet.