Connect with us

Hi, what are you looking for?

Artiklar

Jocke: ”Inte hört från SSK sen 2011”

Joakim Eriksson är tillbaka i Sverige och HockeyAllsvenskan. Men inte i SSK. Istället blev det Djurgården för 37-åringen, som inte hörde något från sin moderklubb.
– Senast jag hade kontakt med SSK var 2011. Djurgården var den enda klubben i Stockholmområdet som hörde av sig, berättar han för UppdragSport.se

Joakim Eriksson, tidigare poängkung, tekningsgigant och lagkapten i SSK. Foto: Hamne Total Media
Joakim Eriksson, tidigare poängkung, tekningsgigant och lagkapten i SSK. Foto: Hamne Total Media

Joakim Eriksson föddes i Södertälje 1976 och fostrades i klubbens organisation. Sammanlagt har det blivit nio säsonger i laget, och det råder ingen tvekan om vilket lag han känner som ”sitt” – nämligen SSK.

Ändå har han på senare år fått en allt frostigare relation till klubben.  Anledningarna till det är flera, bland annat när han valde den dåvarande rivalen Linköping framför SSK under våren 2006.

I år har han återigen valt en av SSK:s största konkurrenter, Djurgården. Men anledningen till det är väldigt enkelt: SSK hörde inte ens av sig.

– Ja, det är så enkelt. Jag älskar ishockey och vill fortsätta ha det som yrke. För oss i familjen var situationen den att det som passade barnen bäst var antingen Helsingfors eller Södertälje. Och Djurgården var enda laget i Stockholmsregionen som var intresserade, och på den vägen är det.

Du hörde alltså inte något från SSK?

– Nej. Jag vet att det har spekulerats i diverse sociala medier, men senaste gången vi hade kontakt med varandra beträffande mitt ishockeyspelande var 2011, när vi åkte ur, då man meddelade att klubben inte var intresserade av mig.

Hade du, när laget åkte ur Elitserien, planer på att fortsätta i SSK?

– Ja, det hade jag. Jag var till en början inställd på att spela med Södertälje även i HockeyAllsvenskan – jag hade ju flyttat hem med familjen och så vidare. Men Södertälje ville föryngra sitt lag i en nysatsning, och jag har all respekt för det. Så nu har det blivit Finland i två år för mig, utan någon kontakt med SSK gällande mitt ishockeyspelande. Så jag har fått inse att det var min sista tid som spelare i SSK-tröjan.

Du är uppvuxen med SSK och har nio säsonger. Känns det inte konstig att spela i Djurgården?

– SSK är, och kommer alltid vara min moderklubb och en förening som alltid kommer ligga mig varmt om hjärtat. Samtidigt är det ju så att man alltid blir lojal med det lag och den grupp man spelar i. Jag lever i nuet och ska göra mitt bästa i Djurgården.

Du är en duktig ishockeyspelare som hade kunnat bidra med mycket i SSK. Känns det bittert att din moderklubb inte ens hör av sig?

– Vi har ju inte haft kontakt på två år, som sagt, och med det i åtanke var det inte särskilt förvånande.

– Däremot kände jag mig kränkt behandlad efter att vi åkt ur, då jag inte ens fick träna med juniorerna och så vidare. Jag hade varit lagkapten under ett år, för att sedan inte ens bli erbjuden nytt kontrakt och dessutom nekad att träna med SSK – som trots allt är min moderklubb. Men det är utrett med Jan Bergman och Per Nygårds, så det är något vi lämnat bakom oss.

Vad kan vi förvänta oss av Joakim Eriksson den här säsongen?

– Jag har ju inte direkt blivit snabbare eller förändrat min spelstil under åren, haha. Jag kommer fortfarande gå fram på isen, slå några bra passningar då och då, ligga rätt i banan, vinna tekningar, döda boxplay och vara en informell ledargestalt i omklädningsrummet.

Hur många år kommer du fortsätta spela ishockey på elitnivå?

– Nu är jag ju 37, och efter detta år 38. Men man lever ju i nuet, en säsong i taget. Det är dock ingen vågad gissning att detta är min sista säsong på aktiv nivå. Men osvuret är kanske bäst, avslutar Joakim Eriksson.

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.