Connect with us
Joakim Eriksson, tidigare poängkung, tekningsgigant och lagkapten i SSK. Foto: Hamne Total Media
Joakim Eriksson, tidigare poängkung, tekningsgigant och lagkapten i SSK. Foto: Hamne Total Media

Nyheter

Jocke Eriksson om “Sammes” flytt till Djurgården: “Vi har pratat mycket om det”

Joakim Eriksson. Ja, det var en av anledningarna till att Mikael Samuelsson bestämde sig för Djurgården. De två goda kompisarna har drömt om att få avsluta ihop.

Under tisdagen blev det, precis som Uppdragsport.se skrev om i början av juni, klart att Mikael Samuelsson fortsätter sin karriär hos SSK:s 08-konkurrent Djurgården.

Spel på Hovet i SHL, med andra ord.

En bidragande orsak till flytten var möjligheten att få spela ihop med kompisen Joakim Eriksson.

Men Eriksson vill inte säga att han varit med och övertalat “Samme”.

– Nja, övertalat vet jag inte men den inblandning jag har haft är väl så till vida att vi är väldigt bra kompisar och att vi alltid har pratat om att det vore kul att avsluta karriären med att spela tillsammans och nu öppnade sig en möjlighet i och med att jag bestämde mig för att spela ett år till och i och med att Djurgården var intresserad av oss båda och genom att Samme, flyttar hem nu i den här vevan. Så det är klart att vi har pratat mycket om det, har tyckt att det var kul och diskussionerna har pågått här i ett halvårs tid, då det mer och mer har närmat sig att han ska flytta hem – så det är väl den inverkan jag har haft, säger Eriksson i en intervju med Marie Hallmans hockeyblogg.

Mikael Samuelsson själv är nöjd med vad som komma skall.

– Vi har sagt att får vi en chans att spela ihop så ska vi göra det. Jag vet också att det är bra grejer på gång i Djurgården. De yngre har bra karaktär och sen behövs en mix av äldre som vet lite grand om hockey i allmänhet, säger Mikael Samuelsson till Djurgårdens hemsida.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter