Connect with us
Joakim Eriksson.
Joakim Eriksson.

Nyheter

Joakim Eriksson klar för Djurgården

Tidigare SSK-forwarden Joakim Eriksson flyttar hem till Sverige igen. Det blir dessutom en återkomst i Djurgården.

Det har under en tid pratats om att Södertäljebördige, tidigare SSK-forwarden Joakim Eriksson flyttar hem till Sverige igen.

Enligt uppgifter till Uppdragsport.se har Eriksson tränat, och gjort tester, med Djurgården under sommaren.

Djurgårdens sportchef, Charles Berglund, har tidigare sagt att klubben ämnar att presentera en ny forward i mitten av juli – och nu står det klart att den forwarden stavas Joakim Eriksson. Eriksson återvänder därmed till den klubb som han representerade under fyra säsonger fram till och med 2003/2004 och återkomsten i SSK-tröjan.

– Jocke är en ledargestalt med rätt värderingar vilket är väldigt viktigt i vårt unga lag. Trots sin ålder presterar han på väldigt hög nivå, vilket de två senaste säsongerna i finska ligan har visat. Av de anledningarna känns det förbaskat bra att ha fått Jockes underskrift på pappret, säger Berglund i ett pressmeddelande.

Joakim Eriksson kommer närmast från finska HIFK. Där noterades han för 37 poäng (14+23) på 60 grundseriematcher förra säsongen.

Själv känner sig Eriksson i bra form och ser fram emot den kommande säsongen.

– Det har gått bra under två år i Finland och jag känner fortfarande att ishockey är väldigt roligt. Jag tycker att det ska bli en rolig utmaning att försöka utmana med Djurgården i år igen. Vi ska försöka vara där och hugga runt kvalserien och förhoppningsvis utmana rejält om att gå upp. Men det är en lång resa dit och en väldigt svår uppgift, säger Eriksson.

Initierade hockeybloggen MrMadhawk.se har tidigare skrivit om att SSK-bekantingen Stefan Nyman ska vara aktuell för en tränarroll i Djurgården.

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

3 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter