Connect with us

Artiklar

Jeglic sugen på SSK – men hoppas imponera under VM

Ziga Jeglic är sugen på att skriva nytt kontrakt med Södertälje och så här långt har inget bättre alternativ dykt upp.

– Det finns inga andra intressanta förslag ännu, säger slovenen till Uppdragsport.se.

VM har precis börjat och 25-årige Ziga Jeglic har redan hunnit snurra upp ett par backar och gjort Sloveniens första och enda mål i turneringen så här långt.

– Självklart är det viktigt för mig att spela bra i turneringen och förhoppningsvis ser olika lag och sportchefer det, säger Jeglic.

Han dryper av svett i den mixade zonen i Globens innandöme. Han får göra en lång rad intervjuer efter förlustmatchen mot Norge. Han tar sig även god tid att svara på Uppdragsport.se:s frågor om framtiden.

– Jag har många tankar om hur det ska bli, men jag behöver vänta tills efter VM och tillsammans med agenten komma fram till var jag ska spela nästa säsong.

“Aldrig spelat så bra”

Jeglic spelade både vinge och center och var en viktig kugge i SSK:s offensiv med sina 35 poäng på 50 matcher den gångna säsongen.

– Antagligen är det min bästa säsong någonsin sett till att jag aldrig spelat så bra på så hög nivå. Jag hade några riktigt bra säsonger i österrikiska ligan också, men man kan inte riktigt jämföra.

“Mycket kärlek till SSK”

Hans tvåårskontrakt med Södertälje har alltså löpt ut, men ännu har inget bra alternativ dykt upp.

– Det finns inget intressant erbjudande från andra klubbar så här långt. Dyker inget intressant upp hoppas jag kunna spela med SSK även nästa säsong.

Det är många i Södertälje som hoppas att du stannar. Vad kan du hälsa till dem?

– Jag gillar verkligen människorna i klubben och stan, de har gett mig två underbara år. Om jag ska spela i allsvenskan vill jag göra det i SSK. Jag har mycket kärlek till Södertälje och kanske kommer jag få fler härliga säsonger i klubben, säger Ziga Jeglic till Uppdragsport.se.

David är främst fotograf - men också skribent - på UppdragSport.se. Arbetar till vardags som journalist inom print, radio och tv.

3 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Artiklar