Connect with us
Janne Karlsson. Foto: David Nilsson Hamne
Janne Karlsson. Foto: David Nilsson Hamne

Intervjuer

Janne strävar efter rättvisa i båset

SSK:s huvudtränare Janne Karlsson har sedan en tid börjat sätta sin prägel på a-laget. Han framhåller rättvisa och ärlighet som viktiga verktyg, även om det ibland sätter honom i trubbel.
“Taktiskt sett kanske det inte alltid är det smartaste att vara helt rak i kommunikationen, men jag är i alla fall ärlig.”

Förutom ärlighet är även rättvisa ett ledord för Janne Karlsson. I ett personporträtt i veckomagasinet Södertäljeposten förklarar han att spelarna måste känna sig rättvist bedömda, annars tappar han sin trovärdighet som tränare.
– Spelarna måste känna att man inte favoriserar vissa utan att alla är lika värda, det är min ledarstil, säger Janne och förklarar att synsättet är inpräntat sedan uppväxten i Kiruna.

– En gruvstad med kargt klimat som gör att man blir ganska härdad. Man fick lära sig att kämpa, oavsett om man hade talang eller inte och det var nog därför de producerade så många bra ishockeyspelare, säger han till SP.

Uppväxten och hockeyfostran i Kiruna har även påverkat hans taktiska filosofi starkt. Det handlar om en skridskostark offensiv som gärna ska driva in på mål. Han kallar det för ett “primitivt” sätt att spela.
– Ja, egentligen handlar hockey bara om sunt bondförnuft.

Läs personporträttet i veckans Södertäljeposten, eller via den här länken.

David är främst fotograf - men också skribent - på UppdragSport.se. Arbetar till vardags som journalist inom print, radio och tv.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Intervjuer