Connect with us
Sebastian Idoff. Foto: Richard Himberg.
Sebastian Idoff. Foto: Richard Himberg.

Nyheter

Sebastian Idoff: “Jag vill verkligen inte lämna SSK”

Sebastian Idoff skrev för ett par dagar sedan på Twitter att han vill lämna SSK. Ett stort misstag som han nu ångrar – rejält.
– Det var länge sen jag grät så här mycket, säger han till UppdragSport.se.

Under måndagseftermiddagen gick en av producenterna till HA Podcast – HockeyAllsvenskan Podcast – ut och refererade en privat Twitterdiskussion som man har haft med SSK:s målvakt Sebastian Idoff.

Tobias Karlsson, som gick ut med kommentarerna, menar att målvakten bland annat ska ha skrivit “så länge jag kommer bort från SSK:s tränare är jag nöjd”.

Sebastian Idoff, som skrev inläggen i affekt precis efter en tung förlust, tog sedan bort kommentarerna när han insåg att de inte representerade hans egentliga åsikter eller var lämpliga i allmänhet. Det struntade Oskarshamnsupportern i – som i stället gick ut med de känsliga kommentarerna.

Sebastian Idoff ångrar i efterhand sina ordval djupt. Han berättar för UppdragSport.se om sin syn på de slarvigt valda orden.

– Jag skrev det precis efter en tung förlust när jag mådde dåligt. Jag har inte presterat under början av säsongen och ska inte skylla mina resultat på någon annan än mig själv. Det var helt fel gjort och jag ångrar mig djupt, berättar han ångerfullt.

Står du nu i efterhand för vad du skrev? 

– Absolut inte. Jag har pratat med Johan (Strömwall) om det där. Jag respekterar både honom och Anders (Sörensen) mycket. Jag vill inget hellre än att fortsätta vara målvakt för Södertälje.

Hur mår du nu? 

– Jag ångrar mig djupt och hoppas att folk förstår att jag inte menar det jag skrev. Jag vill inte lämna SSK. Jag mår väldigt dåligt just nu.

En märkbart tagen och ångerfull Sebastian Idoff utvecklar sin syn på saken via SMS.

“Jag gjorde ett stort jävla misstag. SSK tog hand om mig när ingen ville ha mig och gav mig en ny chans. Jag älskar allt med klubben och laget, därför är jag här mitt tredje år. Det jag skrev var i egen frustration över att min säsong har börjat som den gjort. Vill kunna hjälpa SSK att vinna matcher och vara ett positivt ansikte utåt åt klubben. Det jag skrev är förvisso mina ord men jag står verkligen inte för det.

Länge sen jag grät så mycket som jag gör just nu”, skriver Idoff.

Idoff, som i stort sett var redo att lämna SSK efter sitt misstag, hade under måndagskvällen ett möte med klubbdirektör Maria Andark och tränarduon Anders Sörensen och Johan Strömwall angående kommentarerna. Den sistnämnde, tillika huvudtränaren, förstod att agerandet var resultatet av en vinnarskalles frustration och valde att förlåta Idoffs agerande.

– Storsint, sade SSK-målvakten.

Efter att ha berättat om sitt misstag för lagkompisarna under tisdagen är nu saken utagerad. UppdragSport ser fram emot fortsatta insatser i SSK-tröjan från Seabastian Idoff.

Mauri Hermundsson är skribent på Uppdragsport.se. Till vardags arbetar han som journalist. Säsongskort på K.

4 kommentarer

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter