Connect with us
Sebastian Idoff. Foto: Richard Himberg.
Sebastian Idoff. Foto: Richard Himberg.

Intervjuer

“Jag började tvivla på mig själv”

Sebastian Idoff har gått från “iskall” till att kastas rakt in i hetluften. 23-åringen njuter av att få spela igen.
– Självklart är det skönt, personligen, att få stå hela matcher, säger målvakten till Uppdragsport.se.

Sebastian Idoff har haft en minst sagt svängig och turbulent säsong. Det började lovande under försäsongen för att fullständigt rasa ihop i samband med två tuffa träningsmatcher mot AIK precis innan seriestart.

Efter att ha fått inleda som andrakeeper bakom Niklas Lundström kom det dessutom fram att Idoff sagt att han vill lämna SSK. Men SSK-målvakten bad om ursäkt, togs till nåder av klubben och kämpade vidare i det tysta.

När vi markerar 5 november i kalendern har Sebastian Idoff spelat tre matcher på rad och för första gången på hela säsongen fått det förtroende som han längtat efter.

Men det har inte varit en lätt resa.

– Absolut var det en otroligt tuff start för mig personligen men även för laget. Men det gäller bara att bita ihop och gnugga varje dag och aldrig sluta tro på din förmåga att prestera. Men absolut började man tvivla på sig själv i början av säsongen, säger han till Uppdragsport.se.

Trots att spelet inte har klaffat, och trots att laget har förlorat, har just Idoff lyfts fram som en av lagets främsta spelare de senaste veckorna. Och han blev stor matchvinnare när SSK mäktade med att slå Djurgården på Hovet härom veckan.

Har du fått visa hur bra du verkligen är nu?

– Visa och visa… jag har fått bra hjälp av grabbarna och även om jag inte har spelat så har lagkamraterna stöttat mig och hjälpt mig. Jag försöker bara ge laget en chans och vinna, det är det det går ut på. Men självklart är det skönt, personligen, att få stå hela matcher.

Att Sebastian Idoff är populär i supporterleden märks inte bara under matcherna. Även på Twitter sköljer hyllningar och hejarop över 23-åringen – dagligen. Även när det har varit som allra tyngst.

– Jag är evigt tacksam och blir rörd över alla som stöttar mig och det behövdes verkligen! Jag måste väl ha gjort något rätt. Skämt åsido men jag tror att alla spelare som får stöd växer med uppgiften och, som sagt, det är stort att få höra sitt namn av klacken, säger Idoff, och avslutar:

– Jag önskar att jag kan uppfylla deras önskningar genom att ge laget en chans att vinna och vända detta skitet runt!

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

4 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Intervjuer