Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Hur blir det med David Pastrnak – egentligen?

”Ett tjuv- och rackarspel”. Så beskriver en person spelet efter NHL-draften och inför CHL-draften. Så frågan är: Hur blir det med David Pastrnak? Det här är vad vi vet om 18-åringens framtid – just nu.

David Pastrnak. Foto: Richard Himberg
David Pastrnak. Foto: Richard Himberg

David Pastrnak har, sedan förra säsongen tog slut, klargjort att han vill och med allra största sannolikhet kommer att spela i SSK i höst.

Oavsett vad som händer i NHL-draften.

18-åringen valdes som bekant av Boston Bruins som 25:e spelare och direkt efteråt uttryckte både Pastrnak själv och Boston att en till säsong i SSK känns aktuellt. Såväl i en intervju med Expressen och i en intervju med Uppdragsport.se.

– Boston har inte sagt något än men jag har arbete kvar att utföra i Södertälje. Ta SSK till SHL! sa Pastrnak till Uppdragsport.se timmarna efter NHL-draften.

Ett av flera tillfällen under försommaren då Pastrnak sagt att det blir spel i SSK.

– Jag har inget emot att han stannar där (i SSK) i ett år till, har Bostons general manager Peter Chiarelli även sagt i en intervju.

Inför NHL-draften var Uppdragsport.se i kontakt med Pastrnaks agent Ales Volek.

– För tillfället har David kontrakt med Södertälje för nästa säsong. Men i nuläget vet ingen vad som kommer att hända efter draften. Det beror på vem som draftar honom, och en hel del andra saker. Det är allt jag kan säga just nu, sa han då.

Under onsdagen draftades även Pastrnak i årliga CHL Import Draft – som tionde spelare av OHL-laget Belleville Bulls.

På Belleville Bulls hemsida skriver man om Pastrnak som om han kommer att representera klubben i höst.

”With the depth of our 1997 and 1998 draft prospects and the number of returning players we have on our roster entering next season, we’re in a position to swing for the fences with this pick (Pastrnak) and take an elite player with great credentials. David is a skilled winger with elite speed and a competitive edge. He has a strong shot and knows how to finish”, skriver klubben bland annat.

Personer som Uppdragsport.se har varit i kontakt med menar att uttalanden som görs innan CHL-draften – där spelare uttrycker att man kommer att representera en viss klubb kommande säsong – inte ska tas på allvar. Att allt kan vara ett spel för galleriet.

– Jag är övertygad om att desto mer övertygade de låter innan CHL-draften, desto mer övertygad är jag om att de ska spela i CHL. Det är tjuv- och rackarspel, säger en person med god insyn.

Samtidigt, på diverse hockeyforum, diskuteras Pastrnaks framtid. Många menar att det vore konstigt om Belleville Bulls väljer en spelare så pass tidigt som sedan inte representerar klubben. Att Pastrnak annars vore ett ”riskfyllt val” och att det borde ha funnits mer säkra kort inom topp-10 som definitivt hade varit aktuella för spel kommande säsong.

– Man kanske fick tydliga indikationer från Boston att de gärna såg honom där? säger den person som Uppdragsport.se har varit i kontakt med.

På ett annat forum skriver en person hoppfullt att klubben kanske kan få David Tomasek – Pastrnaks landsman som i fjol spelade i Belleville Bulls – att övertyga honom om en flytt över Atlanten.

David Pastrnak själv vidhåller att han vill spela i SSK – den klubb som han just nu har kontrakt med, och trivs väldigt, väldigt bra i – men att allt kan hända.

– Ja, jag vill spela i SSK men man vet aldrig vad som händer, som sagt, säger han till Uppdragsport.se dagen efter CHL-draften.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Spelarkollen

Filip Gustavsson har inlett rookiesäsongen i NHL strålande.

Nyheter

Jonatan Harju kommer till SSK från Tingsryd med en bra säsong i ryggen. Men innan genombrottsäsongen hade 23-åringen en tuff tillvaro i Karlskoga. Men...

Facebook

Senaste nytt

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.

J18 & J20

Albert Sjöberg siktade på att ta en plats i a-laget. Det blev a-lagsdebut – och nu även förmodad landslagsdebut.

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Nyheter

Ingen vila efter SSK:s respass i slutspelet.