Connect with us

Glenn Johansson

“Himlen har begåvats med en elegant hockeyspelare”

En stor, stor, stor SSK:are har gått ur tiden. Nu hyllas nummer elva i sociala medier. “Stor sorg #11 Glenna du kommer alltid vara en hjälte och lirare i mitt hjärta. Tack för att jag fick lära känna dig. RIP”, skriver tränarprofilen Leif Strömberg.

På lördagsmorgonen meddelade SSK att en av klubbens allra största genom tiderna – Elvan, nummer 11, poängkungen, hockeyns Nacka Skoglund, Glenn Johansson – gått bort.

SSK är i sorg. Glenn ”Glenna” Johansson, har gått bort. Glenna är en av klubbens absolut största genom tiderna och många, många SSK:ares stora barndomsidol”, skriver man.

Glenn Johansson representerade SSK under totalt 13 säsonger och kom att spela 494 matcher. På dessa matcher gjorde han 199 mål, 367 assist och totalt 566 poäng. Han vann poängligor på löpande band. “Glenna” är än i dag ohotad etta i klubbens interna assist- och poängliga. 

Under förmiddagen är det många som har delat med sig av just sina minnen av “Glenna”. Och många hyllar SSK-ikonen, vars tröja numera är pensionerad och hänger i Scaniarinkens tak.

“Läser att Glenn Johansson lämnat jordelivet, ledsamt att höra. Himlen har begåvats med en elegant hockeyspelare. Vilka mackor han serverade!” skriver Oskarshamns tränare Fredrik Söderström på Twitter.

Även Viasatprofilen Niklas Jihde minns “Glenna”.

“Idag går tankarna till SSK där en stor spelare i Glenna Johansson har gått bort. Han var tydligen helt överlägsen på sin tid. RIP”, skriver han på Twitter.

Forne SSK-backen Peter Ekroth, som var med och vann SM-guldet 1985 med just “Glenna”, är tacksam över att ha fått spela med Glenn Johansson.

“Kompis. Jag fick förmånen att få lära känna dig, spela med dig och lära sig hur ishockey ska spelas. Tack för dom åren tillsamman, de glömmer jag aldrig. Du var en tillgång som alldeles för få som spelar ishockey fick vara med och uppleva och spela med.Tack ska du ha Glenna för allt”, skriver Ekroth på SSK:s officiella Facebooksida.

Anders “Masken” Carlsson skriver på Twitter:

“En riktigt fin människa och god vän har gått bort. Glenn Johansson du blir en stjärna i himlen nu. RIP”.

Backen Peter Elander, med “bara” en säsong i SSK, minns även han.

Han lyfter inte bara fram spelaren – utan också människan Glenn Johansson.

“Glenn var den bästa center jag någonsin spelat med men också den vänligaste människa jag mött inte ett ont ord om någon bra kompis med glimten i ögat Idag är en sorgens dag Sveriges mest underskattade spelare genom tiderna finns inte bland oss längre Vila i Frid Glenna”, skriver Elander på Facebook.

Förre SSK-tränaren Leif Strömberg skriver:

“Stor sorg #11 Glenna du kommer alltid vara en hjälte och lirare i mitt hjärta. Tack för att jag fick lära känna dig. RIP”.

På Facebook har hundratals SSK-supportrar uttryckt sin sorg.

“Sorgens dag. Mången stund har du glatt mitt SSK-hjärta, med ett SM-Guld som pricken över i. Dina smarta passningar och din intelligenta spelstil var en fröjd att beskåda i Templet. Tack för allt. Vila i frid”, skriver en av alla supportrar på SSK:s officiella Facebooksida.

På Twitter hoppas en supporter att Glenn Johansson får sin dröm uppfylld i himlen.

“Kändes tomt vid frukosten nu då SSKs bästa offensiva kort någonsin gått bort. Glenn önskade SSK tillbaka till högsta serien. Låt han få det”, skriver supportern.

Även i media uppmärksammas Glenn Johansson.

“Legendaren död – Hockeysverige sörjer”, skriver Sport-Expressen.

– Det är en stor, stor, tomhet som känns. Det är en av de stora sönerna i Södertälje som lämnar oss. Tomhet och tankar kring familjen är dominerande i dagsläget, säger SSK:s ordförande Peter Öster till tidningen

Redan under fredagskvällen nådde nyheten om “Glennas” bortgång sociala medier.

Och utanför Scaniarinken samlades supportrar för att tända ljus i mörkret.

Den 8 december 2007 fick Glenn Johansson sin tröja, med nummer 11, hissad i taket i AXA Sports Center. Se det ögonblicket i videon nedan.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

1 kommentar

1 Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Glenn Johansson