Connect with us

Nyheter

Hemvändande forward som “gör skitjobbet” klar för SSK

SSK värvar en hemvändande forward som beskrivs som en forward som banar väg för sina lagkamrater och gärna gör ”skitjobbet”.

SSK har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv i form av Pontus Engström. En 20-årig forward som är fostrad i SSK, från U16 och upp till J20, men som lämnade för Modo J20 inför säsongen 2013/2014. Efter en säsong i Modo har Engström avverkat tre klubbar – Sollefteå, Lindlöven och Nybro – i division 1.

Nybro slutade femma, precis utanför strecket, i den starka södra division 1-serien.

Men nu blir det alltså åter spel med SSK för hemvändaren.

Engström beskrivs som en forward som banar väg för sina lagkamrater och gärna gör ”skitjobbet”. Det är alltså ingen producerande forward SSK har värvat – vilket 3+0 poäng på 30 matcher med Nybro vittnar om – utan det ska vara en hårt arbetande typ som alltid kommer till jobbet.

Kontraktet är på ett år.

– Pontus har mycket bra verktyg för att kunna bli en jäkla bra hockeyspelare och han har haft en väldigt fin utveckling vid sidan av isen de sista åren. Han är en fantastiskt bra skridskoåkare och gillar att spela fysiskt och går mycket på energi. Jag ser honom som en forward som även kan gå som center i laget, säger tränare Mats Waltin.

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter