Connect with us
Nicklas Strid i Mörrums tröja.
Nicklas Strid i Mörrums tröja.

Nyheter

Han vill stanna i SSK – men har inte hört ett ord från klubben

“Det känns som man kommer att bära med sig detta för resten av karriären”, säger Nicklas Strid om fiaskosäsongen i SSK. Men 20-åringen känner revanschlust – och verkar vilja stanna i SSK. Men vill SSK? Ingen vet.

20-årige ytterforwarden Nicklas Strid flyttade från Brynäs till Södertälje inför den gångna säsongen. Efter 12 matcher i SHL och stor succé som lagkapten i Brynäs J20-lag väntade allsvenskt spel med SSK. Men det blev bara elva matcher, och noll poäng, i SSK under grundserien. I stället lånades Strid ut till division 1-lagen Mörrum (sex poäng på elva matcher) och Vimmerby (tio poäng på 17 matcher) innan han återvände till SSK och fick speltid, och ett visst lyft, under kvalserien.

Men vad händer nästa säsong? Strid är onekligen ett intressant namn på division 1-nivå – och 20-åringen verkar vilja stanna i SSK.

Hur det blir återstår dock att se…

– Jag vet inte just nu, jag har inte pratat med SSK. Ska höra med min agent hur kontraktet med SSK ser ut, om det bara gäller i hockeyallsvenskan och SHL. Men jag har en stor revanschlusta och vill stanna kvar och visa vad jag kan. Jag har hela tiden trivts med omgivningen, staden, klubben, lagkamrater, hela tiden känt mig välkommen, säger Strid i en intervju med SSK:s supporterförgrening i Skåne.

Även Strid har påverkats av SSK:s gigantiska fiasko den gångna säsongen.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, att i princip varenda spelare underpresterar samtidigt under en hel säsong. Där har aldrig funnits någon formtopp. De flesta lag får dippar under en säsong, det hör till att vissa nyförvärv floppar, men att nästan samtliga gör sin sämsta säsong, det är svårt att förklara. Det känns som man kommer att bära med sig detta för resten av karriären. Det kuggade aldrig i helt enkelt, en orsak tror jag kan vara att för många spelare hade för lika roller i laget. Sen har vi under hela säsong gjort alldeles för många enkla misstag och släppt in för billiga mål, säger Strid i intervjun.

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

4 kommentarer

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter