Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Han blir SSK:s nye målvakt – förutspåddes få NHL-kontrakt

SSK plockar in en ny målvakt från amerikanska universitetsligan NCAA.

SSK har hittat sin ersättare till Calle Brattenberger:

25-årige Mathias Dahlström, fostrad i Leksand, med vilka han en gång i tiden vann J20-guld, men som återvänder till Sverige efter sex år i USA. Fyra år i universitetsligan NCAA samt två säsonger i NAHL och USHL.

Under sin tid i NCAA spelade Dahlström i Northern Michigan University, som håller till i underdivisionen WCHA – av många ansedd som den näst- eller tredje bästa av de sex NCAA-divisionerna.

– I Mathias får vi in en målvakt som varit i USA i sex år och som har en riktigt härlig inställning till sin hockey. Hans namn har funnits där ett tag och ju mer jag kollat upp honom ju mer intressant har han blivit. Han känner en enorm låga för att komma hem och ta nästa steg i sin målvaktskarriär och samtidigt som han brinner för detta så är han också väldigt seriös både som idrottsman och som målvakt vilket gör att jag känner att han kommer passa in jättebra i vårt lag, säger tränare Mats Waltin, och fortsätter:

– Mathias har en härlig aggressivitet i sitt spel och det borgar för att vi tillsammans med Sahlin kommer ha en intressant kombination på målvaktssidan. Det känns otroligt stimulerande att få in Mathias i laget.

Mathias Dahlström har tidigare uppmärksammats i samband med att han nobbade New York Rangers.

Eller ja, han skadade sig inför en provträning.

– Det var surt. Jag gjorde illa axeln under ett träningspass alldeles efter säsongen. Det var på en lördag. På måndagen fick jag genomgå en röntgen som visade att jag behövde opereras. Samma kväll ringde min rådgivare och frågade om jag hade lust att åka på Rangers camp, sa Mathias och till Hockeysverige.se 2014, och fortsatte:

– Jag hade väldig ångest direkt efter att jag hade gjort operationen, men så här i efterhand är jag glad att jag har gjort den. Hade jag inte gjort det hade det kanske varit slut på allting i stället.

”Spåddes ha rätt bra chanser att få någon form av NHL-kontrakt efter college för nåt år sedan, vill jag minnas”, skriver Hockeysverige.se:s krönikör och skribent Robert Pettersson på Twitter.

”När han är frisk är Dahlström en av toppmålvakterna i ligan”, skrev en amerikansk skribent nyligen. Dahlström har nämligen dragits med skador. Därför blev det bara 14 matcher den gångna säsongen.

En annan skribent skriver:

”Dahlstrom is an exceptional goalie and could be a real difference-maker for Northern Michigan as they battle things out in the tight middle of the WCHA standings.”

Robbie Payne, lagkamrat med Dahlström, säger i en intervju:

”He’s one of the best goalies in the WCHA and the NCAA”.

Mathias Dahlströms tidigare tränare sa i en intervju, efter att svensken skadat sig, vilket var ett stort bakslag för laget:

”En av de bästa i vår division, om inte i hela landet”.

Svenske Kalle Larsson, 34 år gammal och gammal NCAA-spelare men sedermera tränare i NCAA och USHL, samt vän med Johan Skinnars, skriver på Twitter:

”Verkligen kul att Dahlström går till SSK. Folk hemma förstår inte hur bra han är och vilken skalle han har. Blir kul att följa.”

Efter nyår har Mathias Dahlström fått en rad utmärkelser i NCAA, däribland:

Skärmavbild 2016-04-25 kl. 23.06.34

Cb6J-kIWAAYO3Mm

Under 2014/2015 var Mathias Dahlström särskilt framgångsrik och han lyftes fram som en av de bästa målvakterna i landet:

Skärmavbild 2016-04-25 kl. 23.10.03

Mathias Dahlström är släkt med SSK-ikonen Lars Dahlström och har även spelat ihop med Johan Skinnars i Leksand.

Se Mathias Dahlströms statistik nedan.

dahlstrom

3 kommentarer

3 kommentarer

 1. Profilbild

  Hampus

  25 april, 2016 at 3:24 e m

  Bara 13 matcher i universitetsligan senaste säsongen? Visar med all önskvärd tydlighet att de inte trott på honom. Rätt typiskt SSK att plocka in en mv som kommer hem med svansen mellan benen och som inte har några speciellt goda framtidsutsikter.

  • Profilbild

   Andreas

   25 april, 2016 at 3:34 e m

   Han har varit skadad.

  • Profilbild

   R Tard

   30 april, 2016 at 8:12 e m

   Learn the facts ’Hampus’
   Skadad , o kag kan lovar dig , han kommer ta SSK till ShL i år , sen drar ’Dalan’ till NHL ..

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Spelarkollen

Filip Gustavsson har inlett rookiesäsongen i NHL strålande.

Nyheter

Jonatan Harju kommer till SSK från Tingsryd med en bra säsong i ryggen. Men innan genombrottsäsongen hade 23-åringen en tuff tillvaro i Karlskoga. Men...

Facebook

Senaste nytt

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.

J18 & J20

Albert Sjöberg siktade på att ta en plats i a-laget. Det blev a-lagsdebut – och nu även förmodad landslagsdebut.

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Nyheter

Ingen vila efter SSK:s respass i slutspelet.