Connect with us
Sebastian Bengtsson övertygar. Foto: David Nilsson Hamne
Sebastian Bengtsson övertygar. Foto: David Nilsson Hamne

David Hamne

Hamne: “Hellre det här än enstaka bullkalas”

SSK vann en tredjeperiod, Lindbäck gjorde sitt första mål, Bergvik tog sin första vinst, Hjelm vann i debuten och Sebastian Bengtsson får spela sitt spel och är matchvinnare igen. Vinsten var inte den snyggaste men den var exakt vad klubben behövde.

Gnager det? Samvetet alltså. Hur många matcher har du missat i år av ren frustration eller sotsvart hockeydepp? Jag har missat ovanligt mycket. Den dåliga inledningen är egentligen bara den utlösande faktorn. Vår fjällrävenrygga full med sur gammal rutten torsk är huvudanledningen till att intresset sviktat.

Nu hoppas vi alla att Lundbergs frånvaro ska bli början på lagets framgång och vår närvaro. Man kan drömma om ett lag med speed, klockrena pass och sköna kanoner från blå – Men det är egentligen inte vad vi behöver.
Ni vet precis som jag hur enstaka jubelföreställningar inte vänder en säsong. Minns ni hur laget säsongen 2014-2015 mitt i all bedrövelse kunde bulla upp ordentligt en match för att sedan bjussa på knäckebröd omgången därpå.
Efter en rad förluster den säsongen vann man i december plötsligt med 5-1 mot ett blekt Hästen och sedan 4-0 mot Umeå. Men det var inte Löven som föll den hösten, det var SSK. När våren kom var katastrofen ett faktum.

Kvällens 3-1 vinst var inte något smaskigt kafferep utan istället en början på en hälsosam vändpunkt. Via en tydlig matchplan coachade Bozic och Falk bort Timrås farligaste linor med rätt matchning. Spelarna lirade å sin sida enkelt, tight och när bortastå var så uttråkat att man stod sovandes som furor sparkade Sebastian Bengtsson till i Power Play.
Efter en gedigen defensiv insats kan man nu bygga vidare och skapa något mer rafflande som kanske kan nosa på en åttondeplats.

En förlust hade inneburit att de befordrade grabbarna i båset åter blivit kritiserade, att Lundbergs avsked inte gett något lyft och att hela a-lagsverksamheten, inklusive fans, blivit dränerade på energi. Så blev det inte, istället var det här vad Sportklubben behövde.

Vi måste inse att framgång i slutändan inte nödvändigtvis handlar om att SSK ska rada upp fem raka vinster. Det handlar om att på de kvarvarande omgångarna höja poängsnittet med sisådär 30 procent. Då tar vi plats sju eller åtta.

David är främst fotograf - men också skribent - på UppdragSport.se. Arbetar till vardags som journalist inom print, radio och tv.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne David Hamne