Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Halmstads rutinerade forward hyllar SSK efter 2-7-krossen

Halmstad Hammers rutinerade forward lovordar SSK:s offensiv.

Målglädje vid plexit! Foto. David Nilsson Hamne
Målglädje vid plexit! Foto. David Nilsson Hamne

SSK slog tillbaka Halmstad på bortaplan med hela 2-7 i den första matchen i den första playoffrundan till kvalserien.

Halmstad tog visserligen ledningen med 1-0 under de inledande minuterna – efter att SSK dragit på sig två utvisningar på matchens två första minuter – men sedan var det SSK för hela slanten.

Halmstad hade ett bortdömt mål, samt ett skott i stolpen, men i övrigt hade inte hemmalaget mycket att komma med när SSK väl satte fart.

I stället fick man jaga puck och åka mycket skridskor för att hinna med. Vilket imponerade på åtminstone en spelare i Halmstad.

– Det kanske ser tafatt ut i egen zon, men man ska ha klart för sig att det är ett riktigt skickligt lag vi möter. Kanske det bästa vi har mött offensivt i år, säger den rutinerade forwarden Henrik Reis, 31, till tidningen Hallandsposten.

Tränaren Magnus Rahm, som innan matchen gick ut och sa att han är föga imponerad av SSK, och att det är ”ett upphaussat lag som har allt att förlora”, var lite mer nedtonad efter matchen. Men konstaterade:

– Jag tycker vi är med i första perioden, säger han till Hallandsposten.

I den andra perioden gjorde SSK två mål inom loppet av 25 sekunder, och när mittenperioden var över stod det 2-5 till gästerna.

– Det går inte bjuda bra hockeylag på två mål. Sånt måste vi få bort till på lördag för jag tycker ändå att vi har en chans, säger Rahm till Hallandsposten.

Till klubbens hemsida säger Rahm vidare att den stora skillnaden mellan lagen var att SSK ”var fem mål bättre än oss idag”.

På lördag väntar returmötet i Scaniarinken. Då kan SSK kvalificera sig för playoffrunda nummer två. Nedsläpp 16:00, namnceremoni för Scaniarinken 15:50 – var på plats i tid.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Spelarkollen

Filip Gustavsson har inlett rookiesäsongen i NHL strålande.

Nyheter

Jonatan Harju kommer till SSK från Tingsryd med en bra säsong i ryggen. Men innan genombrottsäsongen hade 23-åringen en tuff tillvaro i Karlskoga. Men...

Facebook

Senaste nytt

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.

J18 & J20

Albert Sjöberg siktade på att ta en plats i a-laget. Det blev a-lagsdebut – och nu även förmodad landslagsdebut.

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Nyheter

Ingen vila efter SSK:s respass i slutspelet.