Connect with us
Målglädje vid plexit! Foto. David Nilsson Hamne
Målglädje vid plexit! Foto. David Nilsson Hamne

Nyheter

Halmstads rutinerade forward hyllar SSK efter 2-7-krossen

Halmstad Hammers rutinerade forward lovordar SSK:s offensiv.

SSK slog tillbaka Halmstad på bortaplan med hela 2-7 i den första matchen i den första playoffrundan till kvalserien.

Halmstad tog visserligen ledningen med 1-0 under de inledande minuterna – efter att SSK dragit på sig två utvisningar på matchens två första minuter – men sedan var det SSK för hela slanten.

Halmstad hade ett bortdömt mål, samt ett skott i stolpen, men i övrigt hade inte hemmalaget mycket att komma med när SSK väl satte fart.

I stället fick man jaga puck och åka mycket skridskor för att hinna med. Vilket imponerade på åtminstone en spelare i Halmstad.

– Det kanske ser tafatt ut i egen zon, men man ska ha klart för sig att det är ett riktigt skickligt lag vi möter. Kanske det bästa vi har mött offensivt i år, säger den rutinerade forwarden Henrik Reis, 31, till tidningen Hallandsposten.

Tränaren Magnus Rahm, som innan matchen gick ut och sa att han är föga imponerad av SSK, och att det är “ett upphaussat lag som har allt att förlora”, var lite mer nedtonad efter matchen. Men konstaterade:

– Jag tycker vi är med i första perioden, säger han till Hallandsposten.

I den andra perioden gjorde SSK två mål inom loppet av 25 sekunder, och när mittenperioden var över stod det 2-5 till gästerna.

– Det går inte bjuda bra hockeylag på två mål. Sånt måste vi få bort till på lördag för jag tycker ändå att vi har en chans, säger Rahm till Hallandsposten.

Till klubbens hemsida säger Rahm vidare att den stora skillnaden mellan lagen var att SSK “var fem mål bättre än oss idag”.

På lördag väntar returmötet i Scaniarinken. Då kan SSK kvalificera sig för playoffrunda nummer två. Nedsläpp 16:00, namnceremoni för Scaniarinken 15:50 – var på plats i tid.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter