Connect with us
Jens Olsson. Foto: malmoredhawks.com.
Jens Olsson. Foto: malmoredhawks.com.

Nyheter

“Hade jag blivit kvar i SSK hade jag lagt av”

Tiden i SSK var tung för allsvenske stjärnbacken Jens Olsson. Det berättar han i en färsk intervju.

Duktige Malmöbacken Jens Olsson, som rankas som en av hockeyallsvenskans bästa backar numera, hade en fin säsong i fjol.

Olsson blev seriens poängbästa back – och noterades för fina +36 i plus- och minusstatistiken.

Men tillvaron har inte alltid varit lika angenäm. Olsson minns till exempel tiden i SSK som väldigt tung. Ja, så pass tung att han var nära att lägga av med ishockeyn.

– Det sista året i Södertälje hamnade jag i ett fack och det kvittade vad man gjorde så var man osynlig för tränarna. Jag hade fortfarande ett år kvar på kontraktet med SSK men kände att det var ohållbart att fortsätta där. Hade jag inte kommit bort därifrån tror jag inte att jag hade spelat hockey i dag, det var helt enkelt inte roligt längre, säger Olsson i en intervju med Hockeysverige.se.

Olsson hamnade sedermera i Frankrike där allting vände.

– I Frankrike fick jag tillbaka glädjen till sporten och fick vara med att vinna något. Det gav mycket självförtroende och det är väl framförallt det som gjort mig till en bättre spelare i dag. Spelmässigt är det väl tekniken jag förbättrat något, annars är det att jag nu tror så hårt på det jag gör som gjort mig till en bättre spelare än vad jag var innan jag lämnade Sverige.

Totalt har det blivit 67 poäng på 102 matcher sedan återkomsten i Malmö för Jens Olsson. Att jämföra med de blotta tolv poäng som han bokfördes för under fyra säsonger i SSK.

Nu hoppas den 29-årige backen att göra resan till SHL med Malmö – klubben där han fostrades som ung.

– Ända sedan jag lämnade Malmö för tio-tolv år sedan har jag velat komma tillbaka för att göra något för föreningen. Jag är heller inte den enda som tycker att Malmö hör hemma i SHL och det skulle vara grymt häftigt och grymt kul att få vara med och bidra till att vi tar steget upp igen, säger Jens Olsson till Hockeysverige.se.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter