Connect with us
Jason Gregoire. Foto: Richard Himberg.
Jason Gregoire. Foto: Richard Himberg.

Match

Gregoire tremålsskytt när SSK slog Leksand

Efter förlusten mot Västerås studsade SSK tillbaka, och det rejält. Under onsdagen slog man SHL-laget Leksand i Surahammar efter hattrick av nyförvärvet Jason Gregoire.
– Han kommer att bli nyttig för oss i vinter, säger målvakten Sebastian Idoff efter matchen.

Matchen i Västerås under tisdagen gick inte i SSK:s tecken. Hemmalaget, framförda av duktiga Jonas Fransson i målet och ett gäng pigga amerikaner framåt, hade aldrig några problem. 3-0 skrevs siffrorna till sedan VIK gjort mål i tom kasse med sekunden kvar.

Resultatet innebar att SSK gjort sammanlagt ett mål på 120 minuter under sin inledning av säsongen 13/14.

Det var således upp till bevis när SSK under onsdagen åkte till Surahammar för att ta sig an nyblivna SHL-laget Leksand. I synnerhet var det offensiven, vars bredd och effektivitet blivit lite av ett orosmoln bland många SSK:are, som krävde ett uppsving.

Men om vi var oroliga efter Västeråsmatchen gav matchen mot Leksand betydligt bättre besked. Leksand hade egentligen aldrig en chans, och slutresultatet skrevs till 5-2 efter två mål av Fredric Andersson – som trots det hamnade i skuggan.

I stället var det en 24-årig kanadensare som stal showen. Jason Gregoire gjorde tre mål – varav två på straff – och visade att han kan bli den spets som lagbygget länge varit i behov av.

Bakåt ser det fortsatt stabilt ut. Framför allt imponerade SSK-målvakten, tillika bloggaren på UppdragSport, Sebastian Idoff som återigen bevisade att han inte kommer nöja sig med att vakta båsdörren i vinter.

– Det gick helt okej. Jag fick bra hjälp av backarna så de gjorde det enkelt för mig. Jag försöker bara bidra med det jag kan och det är att stoppa pucken, säger Idoff till Uppdragsport.se efter matchen.

Om tremålsskytten Gregoire säger Idoff:

– “Jay” gör en bra match. Han har blivit varmare i kläderna och kommer att bli nyttig för oss i vinter men jag tycker att hela laget gör en bra insats. Vi tävlar mot ett SHL-lag; får vi alla detaljer att klicka så kommer det får bra i vinter.

Tomas Bokros, Jacob Dahlström och Jesper Thörnberg spelade inte onsdagens match sedan man dragit på sig skavanker efter matchen mot Västerås. Mario Valery-Trabucco haltade av isen i första perioden med en befarad knäskada.

Matchfakta.

SSK – Leksand 5-2

1-0 Fredric Andersson (Jake Marto)
2-0 Jason Gregoire – straff
3-0 Jason Gregoire
3-1 Patrik Hersley
4-1 Jason Gregoire – straff
4-2 Jacob Blomqvist
5-2 Fredric Andersson (Jonas Engström)

Nästa mach för SSK:s del spelas tisdag den 20 augusti då man möter Västerås i Gnesta.

Mauri Hermundsson är skribent på Uppdragsport.se. Till vardags arbetar han som journalist. Säsongskort på K.

7 kommentarer

7 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Match