Connect with us
Så som vi är vana att se Hovet.
Så som vi är vana att se Hovet.

Krönikor

Gästkrönika: “Vilken tid är det avspark på torsdag?”

“Man kan se ett tydligt samband mellan AIK-supportrarnas uppslutning och lagets resultat. Går det dåligt, ja – då kommer inte fotbollssupportrarna”, skriver SSK-supportern Paul Herzog i sin gästkrönika och uppmanar samtidigt alla Täljefans att sluta upp inför den viktigaste säsongen någonsin.

”Vilken tid är det avspark på torsdag?”

Ja, så frågade en vilsen supporter på AIK:s hockeyforum under tisdagen. Att klubben sedan den grundades följs av fotbollssupportrar är ett välkänt faktum i hela hockeysverige, med undantag för förnekelsens Solna, där den naiva – för att inte säga rent tragiska självbilden – fortfarande råder.

Tydligt samband

Och visst, det kanske finns en och annan renodlad hockeysupporter i matchtröja som är på plats när det vankas slutspel eller events. Men den stora massan består av fotbollssupportrar som ogenerat frågar när det är ”avspark” på hockeyforumet strax innan en hockeyallsvensk premiär.

Men inte nog med det: man kan dessutom se ett tydligt samband mellan supportrarnas uppslutning och lagets resultat. Går det dåligt, ja – då är publiksiffran längre än en genomsnittlig AIK:ares intresse för hockey under fotbollslaget matchdagar.

“Ren och genuin passion”

Tre mil söder om Stockholm vilar en hockeytradition som knappt är värdigt att nämnas i detta sammanhang. I Södertälje vet vi inte mycket om medgång, i stället har vi fått lära oss vad ren och genuin passion innebär. För vi lever med den varje dag. På bilresor hem från nederlag i Umeå, på bortasektioner i Skåne och i den gemenskap som omfamnar när sanpsvisan ekar i Scaniarinken.

På torsdag kommer den passionen ta oss till Hovets bortaläktare för att sjunga igång den kanske viktigaste säsongen i klubbens anrika historia.

I den stund pucken släpps är spelet igång – spelet om högstaligan, spelet om att vinna eller försvinna.

Spelet om att ta världens vackraste förening hem igen.

Häng med på den resan från start – på torsdag börjar allvaret.

Och förresten, avspark är klockan sju.

Paul Herzog
Mauri Hermundsson

Mauri Hermundsson är skribent på Uppdragsport.se. Till vardags arbetar han som journalist. Säsongskort på K.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Krönikor