Connect with us

J18 & J20

Fyll långsidan – nu ska vi nå fyrsiffrigt!

Var på plats när SSK J20 inleder kvartsfinalspelet på hemmaplan. Tillsammans ska vi nå en fyrsiffrig publiksiffra och visa Hockeysverige att vi hör hemma i toppen.

SSK J20 slog ut topptippade Linköping i två raka matcher i åttondelsfinalen i årets SM-slutspel efter 8-6 och 3-6 på hemmaplan respektive bortaplan.

Och nu väntar kvartsfinal. Motståndaren bestäms under söndagen.

Oavsett motstånd så inleder SSK på hemmaplan på onsdag, 26 mars – och vi uppmanar ALLA att ta sig till Axa Sports Center. Nedsläpp är 19:00. Entré kostar 40 kronor. Och du får bevittna fartfylld ishockey med ett par av, förhoppningsvis, morgondagens profiler i a-laget. Och av åttondelsfinalen att döma: Många mål.

Mot Linköping hemma senast kom det 518 personer och tittade. En bra siffra i juniorsammanhang. Många undrar vad det officiella publikrekordet för juniorhockey i Sverige är men det är en aning luddigt. Tranås J20 hävdade att de slog rekordet i januari i år med sina 560 åskådare (källa). En siffra som Modo J20, med sina 616 åskådare, i så fall slog under fredagen (källa). Men samtidigt stoltserar Rögle J20 med 1 187 åskådare under ett Skånederby 2012 (källa). Den högsta publiksiffran som vi har lyckats finna via Google och Swehockey är 1 500 när HV71 J20 tog emot SSK i kvartsfinalspelet 2011/2012 (källa). I samma matchserie hade SSK 987 åskådare hemma i Axa Sports Center (källa).

Så uppgifterna går isär och någon officiell siffra tycks inte finnas.

Men oavsett siffra: Vi kan slå det. Vi ska till att börja med nå fyrsiffrigt.

Kom och stötta SSK in i det sista.

Det är nu det gäller!

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

6 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne J18 & J20