Connect with us
Plivit Trade-hallen, tidigare Tjusthallen, i Västervik.
Plivit Trade-hallen, tidigare Tjusthallen, i Västervik.

Nyheter

Fullsatt när SSK besöker Västervik

SSK spelar en av sina viktigaste matcher någonsin på onsdagskvällen. Förlust och division 1 är nära – vinst och SSK har häng på de fyra hockeyallsvenska platserna i kvalserien.

I dag, onsdag, gästar SSK småländska Västervik. Och matchen kan mycket väl vara en av de viktigaste som SSK har spelat någonsin. Efter fem omgångar av kvalserien ligger SSK näst sist – två poäng efter just Västervik. Under veckan möter SSK Västervik två gånger och tar man sex poäng där kliver SSK upp över strecket igen.

Intresset är stort inför matchen i Västervik.

Samtliga sittplatsbiljetter är slutsålda och cirka 150 SSK-supportrar väntas inta Plivit Trade-hallen.

En av spelarna i Västervik är Erik Backman, 21-årig back som är född och fostrad i SSK. Och som nu alltså möter sin moderklubb.

– Det kommer att bli en sjuk känsla. Men det kändes häftigare när vi tog oss till kvalserien, och nu när vi har mött AIK på Hovet blir det inte lika speciellt. Jag är nervös, men Södertälje borta kommer nog att kännas mer eftersom alla polare, familj och fans kommer att vara på plats, säger Eric Backman till Västerviks-Tidningen.

I Västerviks lag finns även Sebastian Bengtsson, tidigare i SSK:s juniorlag, och så sent som i fjol i a-laget där han dessutom gjorde mål.

Skillnaderna mellan Västervik och SSK är stora.

Enligt Västervik motsvarar deras spelarbudget vad AIK – och därmed även SSK, antagligen – spenderar på klubbor under en säsong.

– Vi har samma spelarbudget som AIK har i budget för klubborna. Jag tror att AIK har en budget för klubborna på mellan 800 000 och 900 000 kronor. Där nånstans ligger vi på hela truppen, säger ordförande Lars Jörbrink till till Sportbladet.

Västervik är just nu en stad med hockeyfeber.

– Det är en riktig hockeyboom i Västervik, det snackas hockey överallt, säger forwarden Simon Mitman till till Sportbladet.

Läget i laget, då? Ja, Jonas Engström och Jesper Frödén saknas på grund av skador. Och Michal Gulasi är avstängd. I övrigt är laget intakt. Det innebär att viktige Mattias Beck, som utgick mot AIK senast, är med.

– Beck är det ingen fara med. De övriga är lite längre bort, där får vi se vad som växer fram men vi gör allt vi kan för att de ska bli spelklara men det ligger mest på det medicinska teamet. Gulasi får vi vänta på tills på lördag, säger nye SSK-tränaren Mats Waltin till klubbens hemsida.

Och det är en taggad nygammal tränare som kliver in i SSK:s bås.

– Det känns riktigt bra, säger Waltin.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter